2010/07/29

Mollys tankar och funderingar

Det blev ett väldigt intressant samtal vid frukosten för en stund sedan. Molly är så härlig med sina tankar och funderingar.

Allt började med att jag sa till Lilly ett par gånger att hon inte skulle gunga på stolen. Till slut blev det att gunga inte på stolen för ramlar du och slår i huvudet blir du kanske inte samma Lilly igen och det vill inte mamma.
Och som en reptil högg Molly.
-Vad menar du med det mamma. Blir hon mig eller Julia?
-Nej inte så vännen. Ramlar man och slår i huvudet kan man skada det så man inte blir sig lik.
Jag såg frågetecknet framför mig. Hmm, hur skulle jag kunna förklara detta?
-Du vet pojken nere i byn som du brukar fråga om? Han som du brukar fråga om han inte kan prata.
Jodå hon var med mig.
-Han var en “vanlig” pojke först och sedan skadade han huvudet mycket och det gjorde att han hade svårt för att prata och gå.
-Han blev påkörd va mamma av en bil?
-Ja, precis svarade jag och samtidigt sa jag naturligtvis att man måste vara försiktig när man är ute bland bilar.
-Men mamma. Mormor kan ju inte prata ibland. Har hon skadat sig också?
-Nej mormor har inte skadat sig. Mormor var förkyld och då blir hon förkyld i halsen också. Så stämbanden som gör att man kan prata vill inte röra på sig och då kommer det inget prat heller.
Hon la handen på halsen och började prata.
-Mina rör sig sa hon.
Sedan avslutade vi frukosten med att känna på varandras halsar och förundrades över hur häftigt det kändes. Även lillasyster var med på denna aktivitet ;-). Och hon satt snällt på sin stol men det var nog mest för att hon hade annat att tänka på. Inte för att mamman hade dragit ett förmaningstal ;-).

060 
Jag tycker det är roligt att Molly är så intresserad över det mesta och hur det fungerar. Det är mycket med hur kroppen fungerar och jag är glad att jag vet så mycket om kroppen som jag gör. Det svåra är hur man ska förklara så att hon förstår men det brukar gå bra. Man tar bort alla svåra ord och så är man noga med att slänga in lite jämförelser istället. Hon verkar som om hon förstår vad jag menar i alla fall. Och hon har ett bra minne för det också för hon kan återberätta hur saker fungerar långt efter. Men det måste väl ha med intresset att göra.
Hon talade om för oss för ett tag sedan att hon skulle bli doktor eller kanske polis.
Då hade hon precis suttit och spelat något spel på datorn och bytt en knäled, animerat till barn naturligtvis. Hon hade öppnat knät, bytt knäled, tagit bort sårhakar och sytt igen såret. Väldigt inne i det hon gjorde.

072
Ska bli mycket intressant och se vad hon kommer att hamna med sin kunskap när hon blir stor.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails