2010/02/23

Som ett brev på posten kom den

Jodå, nu har Lilly med ögoninflammation.
Röda, varande ögon.
Jag fick tips igår om att man skulle ta sitt eget saliv på tummen och stryka fram och tillbaka på ögat. Skulle tydligen hjälpa fort. Jag var faktiskt på väg att prova men sen slog det mig att jag är förkyld och det är kanske inte det smartaste att stryka saliv från mig på henne då. Ja, jag vet att det låter äckligt men kan man slippa medicin så är det ju toppen. Men så blev det inte denna gången.
Så jag ringde till vårdcentralen i morse.

“Hej och välkommen till vårdcentralen i Hålan. Omkoppling sker. Du har plats nummer 5 i kö, vill du bli uppringd så tryck in numret så ringer vi så fort vi kan”

Och jag knappade. Vägrar sitta i kö till vårdcentralen igen. Efter den gången jag satt i en halvtimme och var på väg att lägga på varannan minut men tyckte det var synd för då svarar dom säkert. Korkat, ja mycket ;-).
Och medans jag då väntade på att dom skulle ringa gick jag här och laddade för mitt lilla tal. För jag tänkte absolut inte köra ner till stan för att visa hennes ögon när dom ser precis likadana ut som Mollys gjorde.
Så ca 10 minuter efter att jag knappat ringde dom. Jag berättade mitt ärende och avslutade med
-Måste jag verkligen åka ner för att visa?
Oh vad jag var taggad.
-Nej, nej jag skriver ut här så kan du hämta på apoteket. Vilken salva hade storasyster?
Jag kan säga att jag blev lite paff. Men skönt var det i alla fall att slippa asa ner till stan för att gå in till distriktssköterskan i 1 minut.
Sen återstår bara det roliga att få dom i hennes öga också. Rickard får den äran ikväll eftersom jag jobbar.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails