2010/02/03

Hur skriver man en bok?

Alltså jag vill verkligen skriva en bok.
Problemet är bara hur man går till väga för att skriva något bra. Har hittat lite skrivarkurser men dom kostar mycket och för en stackars kommunalare är det svårt att lägga pengar på något sådant.

Är det inte någon snäll själ som läser här som är författare som kan berätta för mig hur man gör en succé ;-).

Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag plötsligt känner så starkt för att skriva. Jag har alltid tyckt om att skriva men nu funderar jag nästan på det dagligen hur man gör.

Bygg upp början, mitt och slut har jag hört många gånger. Förklara omgivningar med bra “bilder”. Känslor och sinnen ska förklaras. Men jag vet inte vad jag ska skriva om. Det är kanske en bra början att veta i alla fall. Och jag har lite svårt att se hur man klarar av att skriva 200-300 sidor och hålla läsarna intresserade. Ännu ett problem.

Och det är just det jag menar. Jag vet inte riktigt hur man går till väga för att få en handling att flyta och vara intressant under så lång tid. Så jag får nog gå här och fortsätta att fundera och hoppas att jag någon gång kan skriva något.

För jag vill verkligen skriva. 

2 kommentarer:

Mochride - mitt hjärtas röst sa...

Jag skriver väldigt mycket, men är inte författare än. Hoppas på att bli det dock :)
Jag har nästan aldrig en färdig historia när jag börjar skriva, knappt ens början, mitten och slut ibland. Jag kommer på nåt och skriver och oftast kommer det mesta under skrivandet gång. Mitt råd är att bara skriva och skriva, om du kommer på nåt att skriva om. Och skriv om flera gånger om du inte är nöjd. Ofta kommer man på olika formuleringar som skulle låta bättre i efterhand. Du kan ju börja med att skriva noveller eller kortare berättelser och inte ge dig på att skriva en bok på en gång. Kanske berätta om en skoldag eller vad som helst.
kanske kan det vara en bra idé att börja med papper och penna också. Så är det i alla fall för mig. Om jag sätter mig vid datorn på en gång får jag hjärnsläpp och kommer inte på nånting.

Emma sa...

Vad är det du vill skriva, vilken genre? Är det deckare, faktabok eller någon typ av självupplevd historia? Om du börjar att tänka i de banorna är det nog lättare att komma igång. Läs sedan böcker som är skrivna i just den genren för att få tips och inspiration. En bok behöver inte vara jättetjock heller. Hellre innehållsrik och bra än drygt dravel för att fylla ut :-)
Jag vill också gärna skriva en bok, men det är svårt att komma igång och just nu har jag mycket i skolan. Ska snart skriva en kandidatuppsats så då får jag skriva lite iallafall.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails