2010/02/25

Hålans vackraste plats

Åh, jag börjar nästan bli lite deprimerad över all denna jäkla snö. Vi kan ju knappt vara ute för Lilly kan inte ta sig  någonstans.
Och sedan har inte den förstörda bokebacken gjort saken bättre heller.
Har suttit på facebook och hamnat i en diskussion med en som bor precis nedanför. Hon hävdar bestämt att dom kommer att få mer kvällssol. Dom bor precis nedanför åsen. Det kommer inte bli mycket mer kvällssol för dom på grund av det. Känns som ett väldigt egoistiskt uttalande faktiskt att glädjas över 5 minuters mer sol på bekostnad av skövling av ett av dom vackraste ställena i hela Hålan.
Att sedan säga att vi kommer att få uppleva bokskog där igen känns lite sådär om det inte finns någon klipsk person som uppfinner ett elexir som kan göra oss väldigt gamla. Och ännu har jag inte hört om någon sådan. Det kommer att ta åtskilda årtionden innan det ens kommer att finnas  någorlunda höga träd där. Om det ens kommer att komma några med tanke på hur alla andra kalhyggen behandlas runt om i skogarna. Dom står orörda och kala. Slyn växer sig allt starkare och allt bara är fult och förfaller.
Jag kan undra hur pass känslig marken blir nu utan träd och trädrötter som binder den. Vad händer om det blir en mycket regnig sommar? Kommer marken att ge sig? Vi pratar ändå inte om en lite backe utan det är en rejäl brant ås. Jag vet att jag bara spekulerar men man kan ändå undra.
Nog om denna förstörelse. Blir bara mer och mer irriterad så nu räcker det med denna diskussion för tillfället även om det är svårt att låta bli med tanke på att varje gång jag tittar ut från storarumsfönstret ser jag det.

002 Vackra men farliga formationer.

005 012

Vännen har varit en stund på taket idag också. Det är tur att vår altan på baksidan ligger på backen för annars hade den nog inte kalrat av all snö från taket.
Vänster bild är från igår och höger bild är från idag.

015 016

Molly tyckte i alla fall att det var roligt att klättra i och kasa runder på.
Nedanför altantrappan har ett litet berg också samlats. Vännen funderade på om han skulle plana ut så att hon skulle kunna åka pulka ner för den. Men det blir för brant.

017♥Molly Moll♥

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails