2010/02/04

Carola väntar jordens undergång

Alltså denna Carola.
Hon har nu gått ut i aftonbladet och menar att katastrofen på Haiti var väntad för det står så i Bibeln. Inte just en precis katastrof men att sådan här stora katastrofer faktiskt är väntade. Att för troende är detta igen överraskning eftersom detta är tidens slut. Hon fick frågan om detta var tidens slut och svarar då:
-“Tidens slut kan vara väldigt länge, det kan vara flera hundra år. Vi har ju funnits här en stund.”
Flera hundra år?

Visst folk får tro på vad och vem eller ingen. Det är upp till var och en så länge inte någon försöker att tvinga på någon annan någon tro/icke tro. Men att gå och tro att jorden ska gå under för att det står i “the book” känns lite sådär faktiskt. Att man kan lägga hela sin egen vilja på att tolka en bok känns också lite som att det plötsligt inte finns så mycket egen vilja. Det känns lite som det sunda förnuftet försvinner när dom djupt troende tolka bibeln.
Och det måste ju vara hemskt tråkigt att bara gå och vänta på att domedagen ska komma.

För jag kan tänka mig vilken hysteri det kommer att vara år 2012. Mayaindianerna har på något vis räknat ut att 2012 kommer jorden att gå under. Jag har för för mig att det är den 21 december också men det ska jag ha lite osagt.
Men visst jag ska erkänna att jag får lite ont i magen över sådana profetior. Men det är nog mest över allt prat att undergången kommer och vi kommer inte finnas kvar längre. Nu menar jag jorden då. Men jag får lite ont i magen över att solen kommer att ha brunnit färdigt om ca 5 miljarder år också. Och det är väl av samma anledning. Att det kommer inte finnas något kvar som bevisar att vi varit här. Men jag går inte och väntar på undergången och jag gör inte tolkningar i alla katastrofer att det är undergången som närmar sig.
För jag får fortfarande inte ihop att den gud dom tror på är god när världen ser ut som den gör.

Ja vi får väl se vad som händer.

4 kommentarer:

Mother, Married & Twenty sa...

Jag avskyr domedagsprofetior! Bibeln ska man inte tolka bokstavligt och som sagt då är ju naturkatastrofer inget nytt utan har pågått sedan jordens början så det är ju rätt korkat att tolka de som att jorden skulle gå under nu.

Men om Gud nu finns så har han gett oss en fri vilja hur vi själva vill ha våra liv och hur vi tar hand om planeten. Tror inte han har så mycket att göra med själva undergången och allt hemskt som händer faktiskt.

Anonym sa...

Tycker du att det är laättare att tro på forskare som säger att solen försvinner om 5 miljarder år? Vem vet det? Kanske är vetenskapsmännen vår tids profeter eller? Kristna människor blir inte rädda av det som kommer, eftersom det följs av en ny himmel och ny jord där allt är perfekt till skillnad från idag. När du säger att kristna saknar egen vilja så betänk då att 2 miljarder människor i så fall skulle vara helt viljelösa. När jag följer nyhetsrapporteringen i media så tycks det som att var och varannan vetenskapsman basunerar ut jordens undergång med klimatförändringar mm. Så jag tror inte man behöver vara värst troende för att begripa att denna jord är på väg att förstöras. Det som är intressant är att när Carola som är kristen uttalar sig om samma sak blir det reaktioner eller hur? Lev väl

Nettan sa...

Sv till anonym:
Ja jag tycker faktiskt det är lättare att tro på forskare som säger att solen har brunnit färdigt om ca 5 miljarde år. Anledningen till detta är att forskare kan räkna, mäta och har tillgång till alla andra instrument som gör att sådana saker kan räknas ut.
Så visst jag har svårt att förstå hur dom troende kan förkasta en hel evolutionslära med alla bevis som faktiskt finns. Men det är min åsikt. Och fortfarande får alla tro/icke tro på vad dom vill. Det är tron jag inte tror på inte människan. Ha det bra.

Amer Al-bayya sa...

Hej, Hej, Carola har rätt..Tro eller inte tro..Islam har talat mycket om den här dagen...Islam har beskrivit den också..Den dagen är lång och vacker och underbar ..Man ska fräffa sin God..Alla döda vaknar, alla biunda öppna ögon, alla sjuka blir friska, alla gravida kvinnor får missfall, hav och berg röra på sig...

Ser de hur alla djur arbetar och funkar, sa Gud...Tänker de hur alla träd växer och ler, sa Gud..Ser de hur allt och alla lever och andas, sa Gud

Den dagen kommer Jesus och Muhammeds barnbarn--almehdi-- till jorden- till Jerusalem..

Jesus som bäbis talade till folk och sa : Jag kom från Gud, förklara Islam..Mariam Bent Aumran,Hette Jesus mamma Maria i Islam---Aumran-- är Marias pappa..Marias bror är profeten Mosses och den andra bror Haron...Araber och Jesuss och Marias folk (stora familj) är släkt..(kusiner)......!!

Alla djur tittar på Guds ljus på den sista dag på jorden..Solen försvinner och vinden blåser..

Jag ska vara med min Gud idag, sa Jesus..Gud, förlåta de ,de vet inte , sa Jesus..

Var är Jesus nu??.Var är Mariam nu??..

Gud, förlåta mig, Gud ,hjälper mig, Gud, älska mig. Jag kommer till dig. Gud, Förlåta min mor och far ,ta hand om de, låta de vara i din paradis..

Tack Gud, du har skapat allt och alla, Gud tar allt och alla..

Mosses , Jesus och Muhammed har bevisat att Gud finns. Tro eller inte tro.

Gud förlåter och förlåter..Be om förlåtelse och du ser att Gud ska hjälpa dig och älska dig..

OBS, Sura -al infitar 81- och -altekwir 82- i Islam -koranen förklarar en del..Tack ..MVH och Gud ska vara hos er.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails