2011/08/05

Kraften i positivt tänkande

Att vakna till regn efter att ha haft solsken i flera dagar är både tråkigt men även lite skönt. När det är fint har man lite mer valmöjligheter av vad man ska göra. Så naturligtvis blev jag lite rastlös här hemma i förmiddags. Jag har haft det så bra och haft samma mentalitets som förra året. Ingen stress, inga massa måsten utan enbart ta dagen som den kommer. Jag mår skitbra på detta. Att med gott samvete kunna ta boken och sätta sig och läsa en stund fast dammdinosaurierna börjar bli gigantiska. Det är ok och det är ok för oss båda.
Vi har även gått ut för att tänka positivt. Vi har inte deppat ihop för allra minsta som vi nog lätt har gjort innan. Det känns som om vi tänker mer på hur vi mår och hur vi vill ha det istället för att sträva hit och dit för att hinna med allt och vara så många andra till lags. Jag har alltid tyckt om semester eftersom man är ledig och kan ladda om för ett nytt år. Men dom 2 senaste åren har vi verkligen gjort som vi alltid sagt att vi ska gör på semestern, men faktiskt inte gjort. Vi har njutit av ledigheten och tagit till vara på den. Visst att vi har planerat dagar för utflykter men dom har blivit lugna och fina för att jag har gått in för att skippa den där minutiösa planeringen. Det har varit ok att vi har tagit tåget till Helsingborg utan att veta vilken buss vi skulle ta vidare. Jag har verkligen svalt min oro över att inte veta vilken buss och istället tänkt att det ordnar sig, det är en stor stad så det lär gå många bussar. Jag tycker jag har varit duktig och jag hoppas att dom runt mig, kära maken mest eftersom det är han som normalt får mitt stim, har märkt av min förändring. Jag har säkert haft bakslag men jag tror ändå inte att dom har varit så farliga som jag normalt brukar. Men helt klart mår jag bra av mitt nya jag.

Jag började egentligen att skriva idag för att säga att jag ändå blev lite rastlös idag och kände att jag ville göra något.

006 
Så några timmar senare hade jag 88 stycken av dessa godingar liggandes på bänken. Inte helt fel att få sådan ryck. Och jag måste ju säga att jag gör förbannat goda kanelbullar också. Detta är inte bara sagt som ett led i mitt positiva tänkande utan är helt sant. Den svenska blygsamheten sopar jag under mattan idag och stoltserar istället.

Positivt tänkande kommer man väldigt långt med, jag lovar. Har ni inte försökt så rekommenderar jag er starkt att göra det. Man mår så bra av det.

Rött hjärta

3 kommentarer:

Veronica sa...

oj!´Nu blev jag också supersugen på att baka bullar! Och brödet (jag bakar just nu) har inte ens jäst färdigt ännu! haha! jaja, dagen har bara börjat :-)

Otroligt fin blogg!! och bullarna ser smaskiga ut!!

KramKram!

Nettan sa...

Det är rått skönt när man kan sätta sig ner och beskåda sitt verk och sedan att provsmaka. Mumma.

Roligt att du tycker min blogg är fin. Jag hälsar dig välkommen :-) / Nettan

zasata sa...

mmm vad gott!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails