2011/08/04

Allsång i Hålan

Allsångspremiär för min del. Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Kanske är det så att Skansenallsången tappar tittare för att allsången i Hålan plockar publik, vad vet jag. Nu har jag väldigt svårt att tro det eftersom det var riktig tråkig musik. Sa till kära maken när vi gick att jag hoppades att det inte var en massa Drömmen om Elin-sånger men naturligtvis var det det. Det och Pärleporten. Jag och syster yster fick, som tur var, flytta oss lite avsides eftersom hon hade en av hundarna med sig och hon vägrade både sätta sig eller lägga sig. Och där kunde vi sitta och njuta av en skön augustikväll med en kopp kaffe och prata en massa strunt. Att det sedan var bakgrundsmusik som vi inte hade valt själva gjorde inte så mycket för kvällen har varit så skön. Barnen har sprungit och lekt i skogen och letat blåbär utan lycka. Det är tur att vi har en sådan fin Hembygdspark som vi har för annars är frågan om vi hade stannat kvar.

015 
Molly och Julia i en till synes viktig diskussion. Antagligen gaddade dom ihop sig för att gå till samlad attack för att bearbeta mammor för att få springa ner i skogen. En samlad attack som blev mycket lyckad för dom visade det sig.

030
Det blev lite panikartat när vi sedan gick hem. Det hade börjat skymma lite och på vissa ställen var det riktigt mörkt på slingan eftersom där är så tät skog. Inte nog med det så fanns där ett parti som var väldigt täckt med både mördar- och skogssniglar. Och när det sedan var lite mörkare var det svårt att se var som var pinnar eller löv och vad som var sniglar. Detta fenomen uppskattades absolut inte av Lilly som fick riktig panik. Kära maken kom och mötte oss och jag ringde inte efter honom enbart för Lilly utan jag tyckte det var lite småkusligt att gå där ensam med tjejerna i skogen när det började mörkna. Och som den snälla kära make han är så kom han och mötte oss.

Ser ni månskäran både på himlen och i vattnet? Helt lugnt och Molly tyckte att det kändes som om vi var upp och ner ibland eftersom allt var spegelvänt i sjön. Dom var dessutom väldigt fascinerade över alla ringar som kom på vattnet och som den pedagogiska mor som jag är så berättade jag om fiskarna. Och dom lyssnade spänt och tyckte det var riktigt häftigt. Dom ville att jag skulle fota dom men det blev inte så bra även om jag ser att där är några som fastnat på bild ändå.

Vi har haft en riktigt skön kväll även om det var vi och ett gäng som var mycket äldre än vad vi är.

4 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Jag håller med, jag tycker också det är otäckt med skog när det skymmer.
Skönt att ni kunde gå åt sidan och tjattra lite istället då.
Ha en fin dag!!

Nettan sa...

Ja just när det skymmer och man inte riktigt kan se varifrån skuggorna kommer. Usch ja / Nettan

Västgötskan sa...

Vilken bra idé! Kan man inte köra rock-allsång!? :-D

Skymning i skog är inte särskilt trevligt. Dock inte pga mördarsniglar (som egentligen lättare blir mördade av oss än vi av dom..) ;-)
Utan pga dessa jäkla vildsvin som springer i skogarna här. Tänk att möta en sådan 400 kg:s best?! :-O

Nettan sa...

Rock-allsång var ju en kanonidé. Det måste jag lägga fram som förslag till Hembygdsföreningen. Hihi, jag kan se deras miner :-).

Usch ja, vildsvin är inte att leka med. Som tur är har vi inga runt slingan men i skogarna runt Hålan säger dom att det kryllar av dom. Sådana vill man absolut inte möta / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails