2011/08/31

Fjärilar stora som jumbojet

För tillfället har jag fjärilar i storlek av jumbojet som huserar i magen på mig. Jag är så jäkla nervös inför morgondagen när jag ska in och träffa alla i min klass. Jag tror jag mest är nervös över att bli dömd innan man lärt känna varandra. Sådana saker som man faktiskt går och är rädd för i grundskolan helt enkelt. Och dom är lika starka i vuxenlivet kan jag tala om. All mobbning och annat skit som man råkade ut för i småskolan kommer med kraft tillbaka nu när det åter är dags igen. Så här sitter jag nu och målar fan på väggen och är livrädd att hamna utanför. Tramsigt kan man tycka men det är precis så jag känner nu. Att jag den lilla gråa musen ska förbli den gråa musen. Det vill jag inte vara. Jag hoppas att vi alla kan lära känna varandra innan grupperingen sker. För grupperingar tror jag sker oavsett vilken sorts skola man går.

Jag hade nog behövt lära mig lite meditation känns det som. Det hade nog gjort mig gott just nu. Andas in, andas ut. In genom näsan, ut genom munnen. Tänk på en skön plats, din solplats.
Får se om jag kan sova sen. Nu ska jag bara slänga mig i soffan en stund och försöka lägga min oro åt sidan. Och hur var det nu? Positiva tankar var det ju.

4 kommentarer:

Ricksen sa...

Foten i kläm jajjamensan var det ju gumman.:-))

Nettan sa...

Jo jag vet kära make ♥

Västgötskan sa...

Du har så rätt (tyvärr). Men visst är det skrämmande? Vi sitter som föräldrar och/eller vuxna (ofta) med pekpinnar till dagens skolbarn och kritiserar hur de agerar och reagerar på varandra.
Sen är vi inte ett jävla dugg bättre själva, om man kollar på många arbetsplatser och högskolor. KATASTROF när man tänker efter! :-P

Barnens Hjältar sa...

Det stämmer delvis det med att diagnoser skall tas bort. Asperger syndrom är en av dem. Alla diagnoser som ligger inom autismspektrat kommer få ett samlingsnamn, autismspektrumtillstånd och däri kommer man gradera svårigheter. Det är både för och nackdelar med det. De som har Aspergerdiagnos kommer dock få behålla dem. Nya diagnosmanualen DSM-V kommer 2013

Tack förresten, visst är det tragiskt med fördomar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails