2011/08/14

This time, this, time, this time

En ensam liten geting hade irrat sig in på toaletten innan idag. När dom kommer in brukar dom hålla till i köket eller i storarummet för det mesta och toaletten brukar dom sällan hitta in till. Men idag var där en. Den var fortfarande ganska pigg när jag kom in där. Annars brukar dom slöa till lite så här års när det inte är någon sommarvärme men den hade glöden kvar.
Så jag satt där en stund och studerade den när den flög och blev lite fundersam på vad den egentligen tänker på. Den flög samma lov om och om igen. Samma runda upp i luften för att i en störtdykning studsa mot spegel. Om och om igen hördes det lilla plonket som blev där den, med lite extra kraft kändes det som, träffade den hårda ytan. Den höll på i någon minut innan den faktiskt ändrade sitt flygmönster men dessa minuter måste ju vara en evighet för den.

Jag satt där och så kom jag och tänka på “Bee Movie”. När det lilla biet i filmen ska försöka ta sig ut från ett fönster och bara studsar. Så gör han det om och om igen och varje gång tänker han: This time, this, time, this time. Det var kanske det min lilla geting funderade på. Att denna gången gå det och jag kommer genom till den andra spegelvända sidan. Men det är inte så logiskt att man vill komma genom till ett ställe som ser likadant ut som där man är som det är att komma till ett ställe som har massa blommor och träd. Men man har i alla fall fått lite perspektiv av vad som kan röra sig i huvudet på ett bi/geting och det är alltid en början. Eller? 

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Tyvärr är väl människan inte alltid bättre. Vi lär oss inte ALLTID av våra misstag... "Den här gången kommer det nog att funka..." :-P ;-)

Nettan sa...

Precis min tanke också. Jag fick upp dom som sitter vid dom där enarmade banditer och drar och drar: Denna gången händer det, denna gången händer det. / Nettan

Viktkamp sa...

Haha sött =) fast jag hade inte klarat av att sitta och titta på den =( Avskyr getingar över allt annat! Kram

Nettan sa...

Jag vågade eftersom den hade det där enformiga flygmönstret ;-). Annars är jag inte heller speciellt förtjust i dom. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails