Den sista cupecaken till min beställning kommer här. Och bara för att visa hur glad jag är så kommer omdömet en gång till. Ibland får man glänsa.
“Jeanette!!! Du fattar inte hur bra dom var! Jisses va goda dom var! :-D Alla ÄLSKADE dom! Kunde beställt dubbelt så många alla gick åt! Kan inte komma på nåt negativt. Helt ljuvliga. Passade så bra in i hela temat. Delade ut flera lappar o tack för napparna! Hängde dom på dörrhandtaget när dom skulle komma hem hihi! Tusen tack för hjälpen :-D”
Glutenfri kladdkakemuffins (ca 10 normala el. 25 små)
100 g smör (1 dl Milda Culinesse)
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas gula)
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och häll ner blandningen i äggblandningen. Vänd sist ner smöret. Ställ upp formar, gärna i muffinsplåt, och fyll dom till 3/4 med smet. Grädda ca 8 min längt ner i ugnen, små ca 6 minuter. Låt dom svalna i muffinsformen eller på plåten så behåller dom formen och den fina gropen i mitten kommer fram.
Vaniljfrosting
200 g philadelphiaost
75 g smör
2 dl florsocker
ca 1 krm vaniljarom eller efter smak.
ev. valfri karamellfärg som passar.
Vispa upp smöret och häll ner osten och vispa samman. Häll i florsocker, lite i taget och vispa till en blank frosting. Spritsa på kladdkakemuffinsen och dekorera.
2 kommentarer:
Frosting är LIVSFARLIGT gott! Tur att det är så nyttigt...eum.... ;-)
Japp det är bara att intal sig det. Tänker jag det så är det så ;-). / Nettan
Skicka en kommentar