2011/02/05

Nostalgitripp a´la Balders

Åh, herregud.
Snacka om att som i ett ögonblick bli tillbakaskickad till en svunnen tid.
En tid när man var ung och ganska ovetande om livets gång. Man levde för den härliga stunden bara.

Jag läste att Baldershage i Häradsbäck utanför Älmhult planerar att öppna till hösten igen. Två nya köpare håller på att renovera för fullt.

Nostalgi.
Hur nervös man var varje gång man satt på bussen av rädsla att inte komma in, antingen för att man inte var tillräckligt gammal eller för att man råkat drick två glas av någon otullad alkohol istället för ett glas.
Hur man gick ett litet varv runt för att hitta något bra stället att gömma en liten flaska på som man när var ute på lite luft hastigt tömde tillsammans med Tess. 
När man väl kom in och hängt in jackan, beroende på hur kallt det var ute och om man kunde lägga den i bussen istället.
Trängseln som alltid var på dansgolvet.
Närheten, skratten och tafsandet.
Dom små bås med porrigt röda soffor som nu ska göras om. Och visst var det porrigt när man hamnade där i ett härligt hångel med någon kille.
Hur jag och
min första kärlek alltid drogs till varandra så fort det var en lugn låt. Dansandes nära varandra med läpparna lätt mot varandras halsar och händerna lätt smekandes på ryggen. Denna otroliga dragning som av någon anledning aldrig blev något mer än mycket intim dans, gång på gång på gång.

Alla härliga band man såg.
The Creeps, Dr Alban, Leila K, Sha-boom och massa, massa fler.
Trycket det var när The Creeps var där, hemma bandet och allt.
Hur Dag Finn, sångaren i Sha-boom spräckte jeansen och visade allt, både klockspel och snabel. Fast jag är lite osäker på om det var på Balders eller om det var på Silverdalen. Pinsamt var det i alla fall även om jag och Tess höll på att skratta ihjäl oss. Vi hade minsann sett en kändis snopp och vet ni, den var inte förgylld utan helt vanlig.

Ja, dagens ungdomar har mycket roligt att se fram emot.
Balders är uppvärmt av ett gäng 60- och 70-talister.
Det sitter i väggarna hur mycket renovering det än blir.
Så vi lämnar stolt över till kommande generation även om den generationen inte kommer att vara halvt så vilda som vi var. Detta intalar jag mig i alla fall.

HÄR kan ni läsa lite mer om renoveringen.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails