2011/02/08

Jag blir riktigt arg på sådant

Molly har velat börja på kören ett bra tag men vi har sagt nej.
Här finns inte ett troende hårstrå på denna kroppen och det har bara känts som lite hymlande. Men vi bestämde i alla fall att hon skulle få börja eftersom hon så gärna ville. Kunde kanske bli ett bra tillfälle att även få lite insyn på det hållet.
Jag har då trott att dom kanske bara sjunger och leker lite och att det blir lite kristna sånger.

Men när hon idag sitter vid maten och säger:
-När det regnar är det för att gud gråter.
Då blev jag faktiskt riktigt upprörd.

Att tala om en ren lögn för lättpåverkade 6 åringar är rent ut sagt för jävligt.
Vår nyfikna lilla tjej som alltid frågat och velat ha reda på hur allt fungerar får nu detta itutat i sig. Att hon sedan tidigare har fått reda på hur det fungerar med både regn och åska verkar som bortglömt för körledaren talat om att det är gud som gör det. Blicken hon gav mig när jag sa till henne att hon vet vad som händer vid åska. Att det skulle vara jag som lurades.
Ha gärna gud i hjärtat eller var han nu är men dra inte in honom i hur saker helt vetenskapligt fungerar i världen. Väder handlar om lågtryck, högtryck, lufttryck och så vidare.
Jag brukar undvika att diskutera religion och gud och sådant men detta tycker jag faktiskt är att gå för långt.

Jag försöker hela tiden ha ett öppet sinne och att jag tycker att alla får tro på vad dom vill så länge dom inte påtvingar någon annan det så fine.
Men när det blir så här så funderar jag på varför.
När rena lögner pumpas in i lättpåverkade barn.
Jag blir riktigt arg på sådant.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
Jag kommer nog låta det bero lite och hoppas att Molly inte tar åt sig mer av detta utan att hon fortfarande kommer att vilja veta HUR det faktiskt fungerar. Fortsätter hon komma hem med dessa resonemang som inte är sanna kommer jag nog låta henne sluta.
Jag ville kanske att hon skulle få en egen uppfattning men ack vad jag hade fel.

Och nej, jag tycker inte att jag överdriver.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller fullständigt med dej Nettan. Jag är ju som du vet troende och jag skulle råda dig att prata med körledaren och be dem lära barnen hur det verkligen fungerar isf att berätta lögner. Vi vill väl inte att våra barn ska lära sig lögner och Barn är inte dumma!!!

Må väl och ta hand om din familj
Ellinor

Katarina sa...

ta det med körledaren direkt
be henne berätta om hur det funkar om hon vet det och om hon sen anser att gud skapade väderförhållanden så är det ju upp till henne men så länge det finns fakta tycker jag du ska se till att den kommer fram först.
nä jag tror inte heller....
"gud är en låtsatskompis för vuxna" var det en som sa en gång o jag håller med :)

Nettan sa...

Roligt att få både en troende och icke troende synvinkel. Där båda håller med mig.
Jag funderade också på att prata med körledaren om det fortsätter. Hoppas bara att detta var något tillfälligt men jag tvivlar på det. Återkommer säkert med uppdatering om jag går vidare.

Kram till er båda :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails