2011/02/18

Big Brother ser allt

Någon som minns Big Brother?
Programmet där ett gäng på 12 personer skulle leva i 100 dagar.

Dom första 3 säsongerna, tror jag att det var i alla fall, var jag en riktig slav under. Följde det slaviskt och ett år hade jag till och med beställt så jag kunde se live-upptagningen. Allt för att inte missa någonting av vikt. Men som tur var så tröttnade jag och dom senaste säsongerna har jag inte en aning om vilka som var med i. Dock ingenting jag sörjer heller.

Från början var det ett ganska intressant koncept eftersom det då var en väldig blandning på folk där inne. Olika åldrar och olika ställen i livet. Detta gjorde att det var intressant att titta på för att se hur folk reagerade på olika saker. Det kändes mer äkta då på något vis. 
Men ju fler säsonger som gick så kunde man se hur deltagarna förändrades. Dom blev mer jämnåriga, 20-30 år ungefär, och dom blev mer lika varandra.
Allt för att det skulle festas mer och knullas runt mer antagligen. Förutsättningarna var i alla fall goda för det.

Men vem minns inte onanikojan, hade säkert jag också kommit på, och vissa intriger. Vilka skriverier det blev när det blev sex första gången, ett litet guppande täcke som man knappt kunde ana. Men detta var ett startskott för att nästa par skulle vara ännu modigare och det slutade med en snabbis på toaletten framför en spegel. Och vi vet att bakom varje spegel finns en kamera.
Skandal skriker tidningen medans tittarna gnuggade sina händer av vällust.
Och vem minns inte Peters pinkande i sin väska. Ett tillfälle som man kanske gör en gång i livet och då händer det när det filmas.
Jag skulle tro att mycket som gjordes där inne önskar nog deltagarna att dom aldrig skulle ha gjort.

Frågan är ju varför man söker till ett sådan program.
”Utmana mig själv och se hur mycket jag klarar”
Bullshit skulle jag säga åt dessa uttalanden.
Allt handlar nog om att bli känd. Men är det värt att lägga upp sig för alla för att få ett kändisskap? Det kan nog bara dom själva svara på men jag hade definitivt sagt nej. Inte för att jag hade blivit tillfrågad eftersom jag inte är inom ramen smal, snygg, bimbo. Jag hade dessutom blivit väldigt förstoppad.

Men ett dygn hade jag nog kunnat tänka mig att prova, utan kameror då. Det har ett gäng med utvalda fått prova nu. Väldigt tråkigt blev väl deras utlåtande.

Skulle du kunna tänka dig att vara med i denna såpan och i så fall varför? 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails