2011/02/17

Ta ansvar över ditt eget skit

Från den 1 juli ska du kunna få en bot på 800 kronor, direkt, om du skräpar ner.
Detta är ett nytt förslag som regeringen kommer mer. Och tro det eller ej så är nog detta det första jag riktigt kan tycka är bra från deras sida.

Sedan kan jag tycka att det är bedrövligt att polisen ska behöva lägga resurser på dessa brott när det finns så mycket grövre brott att lägga det på. Men eftersom det hela tiden finns idioter som inte kan plocka undan sitt eget skräp så blir det ju såhär.

Att man som vuxen kan sitta ute i en fin park, badstrand eller i skogen och ha det mysigt för att sedan lämna all skit där det ligger är ren jäkla lathet samtidigt som det förstör ute.

Att man som vuxen kan lämna skräp efter sig när det är 10 meter till en papperskorg är fortfarande ren jäkla lathet och nonchalans.
Har man orkat att asa dit det så orkar man fasen asa bort det till soporna också.
Att skylla på fulla papperskorgar fungerar inte heller så bra. Fortfarande kan man plocka ihop sig skräp och ställa vid sidan om papperskorgen istället.
Planera vad man tar med sig och ha påsar med för att lätt kunna slänga allt som ska slängas.
Svårt?
Nä, inte ett jäkla dugg.

Så ni som gnäller på att polisen får lägga sina resurser på detta gnäll istället på dom som gör så att dom behöver göra det.
Poliser ska inte behöva vara soppoliser men som sagt var så är vissa människor inte speciellt smarta.

Och inte nog med att poliser får lägga folk på det så tänk vad det kostar kommunerna i att anställa folk till att röja skräp. Pengar som skulle kunna användas till mycket bättre saker än att ha extrafolk till plocka skräp efter lata människor. Fast det är klar, med tanke på regeringens fas –program så kostar det kanske inte kommunerna extra eftersom man har slavar att tillgå istället.

Det blir ganska skrämmande att tänka på hur vi skulle kunna rädda jorden från miljöförstöring när det finns dom som inte ens kan slänga sitt eget skräp.

Jag hoppas verkligen att folk inser idiotin med detta och tar sitt ansvar.
Sitt ansvar över sitt eget skit.
 

Du kan läsa lite mer HÄR    

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails