2011/02/23

Bokrea

Jag är ganska sugen på att gå på lite bokrea men jag får snällt vänta någon dag till innan tillfället ges.
Jag älskar att gå och titta rundor när det ligger böcker på stora öppna “torg” i affärer. Gå och känna på böckerna och ta upp dom och läsa på baksidan. Läsa och fundera på om just denna boken är den som är sådär Wow.
Men för att jag ska ta upp en bok ska den ligga under rätt kategori för det första. Sedan ska omslaget se spännande och tilltalande ut och gör det de så kommer den att tas upp och baksidan kommer att inspekteras. Ungefär som när jag handlar vin. Etiketterna är viktiga. Jag hade nog blivit en usel somalier.

Jag vill ha spännande böcker men är inte allt för förtjust i rena deckare. Jag gillar Dean Koontz och Stephen King så jag är väl inte någon bra bokmal då heller om man får tro alla vetare. Men jag gillar sättet som bygger upp spänning och att det dessutom inte alltid är så verkligt heller gör att man inte kan lista ut allt från början som man många gånger kan med en deckare. För i deckare letas det alltid efter en mördare.

Jag är tyvärr en läsare som läser mycket sakta. Jag vill vara en sådan som kan plöja igenom en bok på några dagar men för mig kan det ta månader istället. Delvis kan det kanske bero på att jag oftast bara läser när jag lägger mig och då är jag ofta trött. För vem kommer i säng i tid? Inte jag inte. Detta resulterar i kanske en läsning på högst 10 sidor. Delvis beror det på att jag faktiskt läser väldigt sakta. Jag gick ju nästan i obs-undervisning med min läsning i lågstadiet. Men annars är jag ganska normal. Så jag är inte speciellt dyr i drift med böcker i alla fall.

Jag håller fortfarande på med Kings “Det mörka tornet” serien. Men nu har jag i alla fall kommit till näst sista boken. Spännande som fasen är den men inte lyckas jag ta mig fram fortare för det.

Men jag ska ändå handla på bokrean. Har jag tur hittar jag något spännande om cupecakes. Får väl se hur det blir med det. Men sugen på lite nya förslag är jag till cupecake så några fräscha böcker hade inte varit fel.

Jag läste att bokrean inte alls var så populär som den varit tidigare. Men som sagt så kommer jag i alla fall bidra.

Ska du fynda något på rean?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails