2011/02/04

Chokladälskare, se hit

Chokladälskare?
Se hit och få en liten känsla av total njutning med vidgade pupillrar, ökad salivutsöndring och en ökad puls i det jag nu kommer förmedla till er.

Forskare vi 3 olika universitet har studerat kakaobönans hälsoeffekter. Och det dom kom fram till gynnar oss chokladälskare. För nu kan vi njuta med gott samvete för dom har hittat några riktigt bra hälsoeffekter av denna läckra godhet.

Kolesterolet: Kakaosmöret höjer de goda fettsyrorna, ungefär på samma vis som olivolja och sänker då även det dåliga kolesterolet.

Ångest: Kakao innehåller aminosyror som tillverkar serotonin och serotonin balanserar våra känslor och brist kan leda till depressioner .

Hjärt- kärlsjukdomar: I rå kakao finns magnesium och dom som drabbats av hjärtinfarkt har det visat sig att dom ofta har en låg halt av magnesium.

Blodproppar: Kakao innehåller flavonoider som hindrar blodplättarna från att koagulera. Effekten liknas vid användning av läkemedlet Trombyl

Immunförsvaret: En bit mörk choklad innehåller även vitamin A och E, fosfor, järn, kalium och selen som är bra för immunförsvaret.

Visst låter det alldeles underbart?
Så fram med fondygrytan och gör en härlig chokladfondy istället för att använda olivolja.
Vi behöver inte känna ångest för att vi äter choklad utan för att vi inte äter den.
Istället för att bära en bricka runt halsen för att man äter blodtunnande kan man ha en kakaoböna hängandes. Lite beroende på hur mycket du äter då vill säga och hur stor blödningsrisken är.
Immunförsvaret behöver vi väl alla förbättra.

Nu när det är läst och njutningen är hög måste jag plocka ner er på jorden igen.
Vi pratar inga Marabou kakor för det första. Inga sega Snicker, Mars eller Helnöt. 
Vi pratar inga mängder för det andra.
Men vi är fortfarande tillåtna att njuta av en härlig bit mörk choklad för det är detta som ger dessa effekter.

Hmm, kan undra om body-chokladen är mörk eller ljus Blinkar. 

Artikel kan du läsa HÄR

1 kommentar:

katarina sa...

mörk :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails