2011/02/11

Tacopizza med tomat och färska champinjoner

Pizzadeg

5 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
2 dl mjölk

Blanda dom torra ingredienserna. Dela ner smöret och blanda ihop till en grynig massa. Häll i hälften av mjölken och blöt upp allt innan resten hälls i och knådas ihop till en klump.
Kavla ut, räcker till 1-1 1/2 plåt beroende på önskat tjocklek på degen. Vi gjorde 1 och det blev bra.
Lägg på:

1/2 dl tacosås blandad med 1/2 dl ketchup
Tacostekt färs, ca 600 gr
1/2 Tunt skivad lök
6-8 skivade champinjoner
1 skivad tomat
Ost

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15-20 minuter.
Servera med en klick crème fraiche.

004
009

Mycket gott för att variera fredags-tacosen.
Degen är väldig lätt att jobba med och den går snabbt att slänga ihop.
Rekommenderas varmt.

Smaklig spis

Pizza

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails