2010/05/01

Sköna maj välkommen

Sköna maj välkommen.
Hade kunnat börjat lite varmare tycker jag allt för idag är det smådassigt ute. Björkarna har dock blivit ganska gröna så färgerna börjar verkligen komma. Så härligt. För det är just färgerna ute som jag saknar under vinterhalvåret. Men nu börjar paletten fyllas på :-).

014
Ett annat säkert vårtecken är tranparet som varje år kommer tillbaka till samma åker. När jag körde förbi i går var dom nästan uppe vid vägkanten men innan jag hade lyckats få upp kameran hade dom traskat iväg ner på åkern igen. Klicka på bilden så syns dom lite bättre.

Valborg är väl nästan härliga tecken på vår.

022 023

Det blåste ganska bra när brasan precis var tänd. Jag tycker faktiskt det är lite otäckt när det är så mycket glöd som blåser omkring. Och det var inga små flagor heller.

031
Det såg ut som om där låg en halv gran i brasan så det är kanske inte så konstigt att det blev mycket glödflagor. Men till slut brann det. 

033

Ser ni gubben i elden?
Ser ut som ett otäckt ansikte överst.
När man står så och tittar på elden kan man nästan förstå fascinationen över den som vissa människor får. För det är så vackert när den dansar fram. Men samtidigt inser man hur chanslös man skulle vara om man skulle råka ut för brand. Usch.

Vet ni förresten varför vi firar Valborg?
Det kan du läsa HÄR.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails