2010/05/19

Skola, fotboll och blossande kinder

Molly har haft en händelserik dag idag.
I förmiddags var det öppet hus på förskoleklassen så jag tog mig ledig en timme så jag kunde följa med henne.
Det kommer att gå bra för henne.
Hon var lite avvaktande precis när vi kom in. Hennes fröken kom och hälsade och pratade med henne. Frågade om hon kunde skriva sitt namn på en skylt som sedan skulle sitta på hennes låda. Och det gjorde hon. Men jag vet inte om hon var lite disträ för hon skrev inte sitt namn rätt och det har hon kunnat skriva länge. Men det var väl mycket nya intryck.
Men hon smälter in bra och tog för sig.

004

Tyvärr har hon fått min obehagliga tendens till att rodna i tid och otid. Jag har sett det på henne vi några tillfällen och jag lider verkligen med henne. Ännu är det ingen fara för hon är nog inte medveten om det. Men snart kommer hon tyvärr att bli det när någon kommer att påpeka att hon är röd i ansiktet.
Jag kommer aldrig att påpeka det för henne. Aldrig. Men jag vet ju också hur jäkla jobbigt det är. Blossande kinder när man pratar med någon som man prata hundra gånger med. Bara sådär helt plötsligt. Som jag nämnt tidigare så är det fruktansvärt när någon pratar om försvunna saker och pengar. Av någon anledning rodnar jag något fruktansvärt då och det gör att jag känner mig skyldig eftersom jag rodnar och då rodnar jag ännu mer. Men det är precis som om så fort det är talan om skuld rodnar jag även om jag är helt oskyldig. Och vem ser mest skyldig ut då? Jo jag som är illröd i ansiktet. Men nu förtiden försöker jag strunta i att jag rodnar. Jag försöker verkligen. Men ibland är det någon som säger något om det och då tänker man mer på det ännu mer. Usch ja.

Blev en liten avstickare där.
Det har varit en pappersdag också.
Massa papper från skolan som skulle fyllas i. Till fritids, till skolan, till skolhälsovården osv, osv.
Massa papper på dagis när jag hämtade henne där. Lite datum nu dom kommande veckorna som det händer lite saker på.
Imorgon är det förskolans dag så då ska dom ner till Hembygdsparken. Nästa vecka ska dom både iväg till en dagiskompis och senare i veckan ska dom till Skånes djurpark. Och sista trivselkvällen närmar sig också. Kommer kännas väldigt konstigt att hon ska sluta på dagis. 2 av fröknarna har följt med enda sedan dom inskolades. Dom säger också att det är en väldigt lugn och harmonisk grupp men sen har dom ju följts åt hela tiden också. Dom känner ju varandra väldigt bra.

Och inte nog med att hon har varit i förskoleklassen och tittat så har även fotbollskolan börjat igen.
Trodde faktiskt inte att det skulle bli något i år men häromdagen kom det lappar. Och när vi frågade ville hon naturligtvis gå.
Och hon har varit jätteduktig idag. Inget trams som det var i höstas utan hon har gjort det som ledaren har sagt att dom ska göra. I slutet fick dom spela någon minut och jag kan lugnt säga att det ser så jäkla roligt ut. 1 boll, 2 lag med 5 i varje. Spelar ingen roll att dom var lag. Först kom bollföraren och sedan kom 9 spelare på ett lämmeltåg efter om det inte blev ett litet bunkagille i mitten över bollen.
Hon var riktigt nöjd över ikväll. Frågade henne om hon ville fortsätta och jag fick ett stort rungande ja. Positivt överraska måste jag faktiskt säga.

Nähä nu tror jag minsann jag ska ta min bok och lägga mig och läsa.
Sov gott alla där ute i cyberrymden.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails