2010/05/18

Superenkel rabarberpaj 2

Idag har jag minsann slått på stort.

Häromdagen gjorde jag årets första rabarberpaj. Misslyckad som den första alltid brukar bli eftersom rabarberna brukar simma i vätska. Glömmer alltid potatismjölet. Men den var god ändå.
Så idag har jag gjort en ny som jag tänkte jag skulle ta med mig på jobbet imorgon. Jag fick göra den nu eftersom jag snart ska iväg och jobba och jag tänker då inte ställa mig och göra en ikväll.
Jag har följt den med spänning för att se hur vätskan ser ut. Och jag vet faktiskt inte. Men den får duga. Jag är ingen sådan proffsig husmor som vissa av mina arbetskamrater som kan komma med “enkla” kakor som smakar gudomligt. Nej här kommer jag med en vattnig rabarberpaj ;-). Kanske därför man aldrig vågar ta med sig något heller eftersom man har lite att leva upp till. Men idag är jag järv. Jag får gå in med tanken att det just är tanken som räknas:-).

009 
011
Jag fick tips om toppningen alias smulpaj. Så god och knäckig den blev så jag körde den även idag. Superenkel att göra och snabb. Och dessutom behöver man inte bli kladdig om fingrarna och det är nog det bästa av allt.

Smällt 200 g smör/margarin. Häll i 2 dl socker, 2dl havregryn och 2 dl vetemjöl. Jag blandade ut varje grej först innan jag hällde i nästa. Smeta ut på bär/frukt. Jag körde ca 22 minuter på 225 grader.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails