2010/05/10

Bra eller dåligt utan Apoteksmonopol?

Jag vet faktiskt inte vad alla hade väntat sig men det är väl som allt annat regeringen har drivit igenom. Utan större eftertanke så länge allt privatiseras så blir det bra. Att det sen inte fungerar eftersom allt ska göras så jäkla fort spelar inte så stor roll.

Jag tänker just nu på avskaffandet av Apotekets monopol.
Jag kan inte riktigt förstå hur man kan slänga ut receptfria läkemedel i butikerna utan att det finns kunnig personal man kan rådfråga. Och att man sedan ser dessa läkemedel liggandes i korgar och hyllor vid godis och tuggummi är ganska skrämmande.
Ska man nu sälja skulle det funnits regler på att man var tvungen att köpa det över disk, alltså att kassörskan skulle ha ett låsbart skåp och att hon är den som plockar fram. Samt att kassörerna har fått lite utbildning vad som gäller vid dom olika läkemedlen. Men det är klart, vilka butiker skulle då ansöka om tillstånd för försäljning då om personal ska utbildas också. Och då fallerar hela systemet som regeringen vill ha. 
Nej jag behöver nog inte säga att jag inte alls gillar detta med läkemedel helt öppna i vanliga butiker.

Men jag gillar tanken på att dom nu ska bygga ett apotek inne på t.ex. Maxi. Med vanlig “apotekspersonal” som kan sin sak och som man kan rådfråga. Jag gillar verkligen tanken på att kunna handla och samtidigt göra apoteksärende när man ändå är på affären oavsett vilken tid man är där. 

Kommunens kontrollanter har inte hunnit med att kolla alla ställen så 9 av 10 butiker har inte haft någon kontroll alls på dessa 6 månader som det har varit “fritt”.

Artikel om detta kan du läsa HÄR.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails