2010/05/04

Soppolisen i farten

Soppolisen har varit i farten nu igen.
Denna gången på jobbet.

Jag har varit så trött på att vi inte har någon organisation på sopsorteringen på jobbet.
Brännbart, organiskt och en kartong för allt annat är vad vi har haft. Jag har nämnt det någon gång att vi borde bli bättre på att sopsortera men entusiasmen har inte varit något jippi precis.
Men idag tröttnade jag då.
Så jag traskade upp till köket och frågade om dom hade två hinkar av något slag. Och två hinkar, typ sådana som storkök får majonnäs i, fick jag med mig. Sen har jag klippt och klistrat och satt en lapp med Metall och en lapp med Plastförpackningar på dessa.
Har sedan raggat upp en liten mindre låda till tidningar och papper. Så den lite större lådan vi hade innan passade bra till pappersförpackningar och kartonger.
Att man kan känna sig så nöjd över en sådan sak. Men jag är riktigt nöjd och nu återstår bara att se vad alla andra kommer att säga i morgon på mötet om detta. Kommer säkert bli en och annan rullande med ögonen men det ger jag blanka f*n i faktiskt i detta läget. Vi har hur bra sopsortering som helst så jag anser att det är vår skyldighet att göra. Så nu har jag startat det i alla fall. Får se hur länge jag orkar vara soppolis och ändra om andra lagt fel.

Men vi måste faktiskt tänka på kommande generationer som ska leva i den skit vi lämnar efter oss.
Och jag tycker det är bra att barnen lär sig redan nu hur man sorterar. Vi lär dom här hemma och dom lär sig även på dagis. Det har hänt att något kommit fel och Molly påpekat det. Det har även hänt att jag har spottat tuggummit ute och det kan jag lugnt säga att om Molly ser det får jag rejäla bannor. Bra gjort tjejen ♥.

008  
För en stund sedan kom en rejäl hagelskur. Det såg så häftigt ut om man tittade lite upp och man såg hur allt bara föll.
Regnbågen visade sig också. Tyvärr ser man inte haglet så bra.

1 kommentar:

R # B E R T sa...

Hejhej! Har följt din blogg ett tag och jag vill bara att du ska veta att du skriver riktigt bra! Keep on doing your thing! :) Allt fint hos dig idag då? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails