2012/03/20

Lilla supp-skolan

Efter ett dygn i sitt mörka rum har Molly nu flyttat ut i soffan. Hon kräker inte och jag hoppas att det håller sig så men problemet är att hon inte äter heller. Tar några små musabet på en skorpa eller ett salt kex sedan börjar hon ulka. Och det är inte alltid bra att ha lite sjukvårdsutbildning när man har sjuka barn. För just nu är inte maten det som oroar mig mest även om den ligger högt utan det är det att hon knappt varit på toa sedan igår. Detta gör mig ganska nojig faktiskt eftersom hon dricker ganska bra. Får avvakta lite till innan jag kontaktar doktorn.

Febern verkar ha gått ner lite. Fick ju köpa suppar till henne igår eftersom tabletten bara var nere och vände.
Suppar är också en sådan sak som jag är glad över att veta hur man sätter upp. Många förfäras över tanken av att vara och trycka upp finger i rumpan och jag förfäras över att folk inte vet bättre. Kör du upp ett finger i rumpan så kan jag tala om att du gör fel, big time, samtidigt som du kanske ger ditt barn trauman. Så när vi ändå är igång kan vi ta en liten supp-skola då med:

En supp har en platt och en konformad ände. Och det är här som dom flesta gör fel för tro det eller ej så är det den platta ändan som försiktigt ska föras in. För det är faktiskt så att den konformade är till för att slutmuskeln ska sluta sig kring den sedan. Så när en supp förs upp är det den platta änden som ska in först. Det enda man ska gör är att försiktigt föra på suppen och när man bara har toppen på konen kvar på fingret kommer den att försvinna in själv. Så absolut inga fingrar upp utan allt sköter sig själv med lite stöttning. 
Jag satt och läste bipacksedeln, som alltid, igår. Och det står ingenstans hur man ska föra in den så då tar väl folk det som känns mest logiskt då skulle jag tro. Så det hade ju inte skadat att skriva ut det för att skona barn från trauman över att föräldrar inte vet vilket håll suppen ska vara på. Fast sedan verkar jag även vara ganska ensam att läsa bipacksedlarna också så då hade det kanske inte hjälpt. 
Observera att detta enbart är suppar det gäller. Om man tar vagitorier så ska dom föras med konen först.

Sådär ja, nu har jag säkert lärt någon något nytt medans någon säkert rycker på axlarna och tycker att det vet väl alla. Jag är väl kanske mest glad att jag nu har skonat något barn från hemska minnen med suppar. Jag bockar och buggar för applåderna.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails