2012/03/13

Det jag försöker komma från har sakta smugit sig in igen

Jag har valt att ta steget ut i vida världen och komma vidare. Jag lämnar ett arbete som jag kan på mina tio fingrar vilket ger en lite otäck känsla av ovisshet. Jag lämnar ett arbete som jag egentligen tycker väldigt mycket om. För jag tycker verkligen om kontakten jag har med mina gamlingar, men inte så mycket allt som läggs på runt omkring. Men för att inte klappa ihop så tog jag då i alla fall detta beslutet. Det var liksom dags.

Så fick jag frågan om jag inte skulle gå med i Röda Korset styrelsen för ett tag sedan. Detta har jag sagt nej till tidigare men nu kändes det mer lockande. Så jag hoppade på det tåget och är nu då styrelseledamot i vår krets.
När en av värdinnorna för cafét, som sett mig många gånger när jag kommit och hjälpt någon av dom äldre, ville att jag skulle berätta om min utbildning såg hon alldeles förskräckt ut när jag berättade. Detta när jag sa att jag bytte karriär helt.
”Är det verkligen genomtänkt” frågade hon mig och jag tog det som en väldigt fin komplimang.

Och då slog det mig samtidigt. Delar av det jag försöker komma ifrån genom att just byta karriär har jag nu under några veckors tid sakta smugit in i mitt liv igen, utan att jag ens har tänkt på det. Dom där bitarna med att få hjälpa andra kommer jag nog inte att komma från. Jag tror helt enkelt att det är en del av mig oavsett vad jag tycker om det. Men kan jag göra det såhär och må bra av det så är det bara bra. För det var det som gjorde att jag “tog slut” innan. Att all tid som man ville lägga på dom äldre bara drogs mer och mer från dom och det lades mer och mer andra uppdrag på oss.

Så nu är jag här och jag inser faktiskt att jag kan göra en hel del. Jag tror jag har otrolig fördel av att ha “insyn” från insida i kommunen och på så vis kunna hjälpa på andra sätt.

Det är ingen som kan anklaga mig för att inte ha haft en spännande år med nya härliga människor runt mig. Vem hade trott att jag faktiskt skulle bli färdig att börja plugga? Vem hade trott att jag skulle sätta mig i en styrelse för några år sedan? Inte jag i alla fall.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails