2012/03/14

Hur vet hon sådant?

Samtal i bilen mellan två tjejer i ung ålder (obs, är du äckelmagad så läser du på egen risk).

Vi kan kalla dom M och L, varav M är äldst och har nått skolålder medans L har några år dit.

L: Var kommer kiss från?
M: Det kommer när man dricker. Sen går det neråt såhär (förmodar att hon visade alla svängar och annat som troligtvis finns i magen) och kommer nästan enda ut. Du förstår där finns ett litet avlångt hål vid snippan som kisset kommer ut ur. Så när kisset har fått vänta en stund så öppnar hålet sig lite, lite också kan man kissa. (Jag kan se henne framför mig, nickandes mycket nöjt när detta berättades)
L: Jaha. Var kommer bajs från då?
M: Du förstår det är när man äter så blir det bajs sen.
L: Och det kommer ut från rumpan, inte snippan.
M: Ja, precis. För i rumpan finns ett litet hål som när man bajsar blir mycket större eftersom bajs kan bli såhär långt (hon måttade säker en jättekorv med händerna).

Vi det här laget hade L tröttnat på samtalet och satt säkert och filosoferade om en massa annat och visade säkert därför inte sin syster den uppmärksamheten som önskades. Detta resulterade därför i att storasyster sa hennes namn, ungefär var tredje till fjärde ord. Ju längre det gick ju mer irriterad lät hon. Jag förstår henne när hon nu hade massa viktiga saker som hon kunde berätta vidare och lära nästa.

M: Men krystar man inte så blir hålet inte större och då stannar bajset kvar. Så man måste krysta.

Här kom då den kloka moderna in med ett litet pedagogiskt inlägg, vi kan väl kalla det yrkesskada.

-Det är ju bra att man kan bestämma själv för annars skulle det komma bajs hela tiden. Men det är viktigt att bajsa när man känner sig bajsnödig i vanliga fall men det är bra att man kan hålla det inne när man sitter i bilen såhär.

Modern blir allt som ofta väldigt förvånad hur mycket hon vet. Hon vet att det är mycket som snurrar i dotterns huvud men ändå är det svårt att förstå att hon blivit så stor och verkligen vet så mycket. Efter en tripp till affären ikväll tittade modern upp mot himlen och fick se himlafenomenet som varat några dagar.

-Ser du dom två starka stjärnorna där borta sa hon och pekade. M nickade. Det är inga stjärnor utan det är faktiskt två planeter. Venus och Jupiter. Häftigt va?
Jag tror kanske att det var så att det var moderna som tyckte detta fenomen var häftigas men tanke på vad hon tycker om Jupiter. Och att få se den med blotta ögat blev nog lite wow.
M: Jupiter är den största planeten.
Och där kom det igen. Hur vet hon sådant? Men moderna nickade stolt.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails