2012/03/13

Det är skrämmande att folk lägger så mycket tid på förakt mot andra

Det är så jäkla pinsamt och patetiskt att folk ska ha så jäkla mycket fördomar om precis allting.

För tillfället formligen rasar en mycket hårresande debatt på nätet. Och allt har kommit upp över en kvinna som visade sin orakade armhåla i tv. Detta verkar störa en hög med människor i vårt land som dessutom verkar tycka att det är fritt fram att öppet utföra mobbning för ett sådant oacceptabelt beteende. Att totalt se ner på någon beroende på sitt val att inte raka sig är så jäkla sjukt att det inte går att beskriva.

Enligt dessa personer är det för det första äckligt med hår och dom som väljer att ha håret kvar är überfeminister som aldrig duschar, luktar illa och är allmänt oknullbara eftersom dom dessutom hatar män.
“Att kvinnor ska vara kvinnor” säger en hel del om vad porrskadade fjortisar tycker. För som vanligt ska vi foga oss efter vad det manliga könet tycker eftersom det är honom vi ska behaga. Vill han ha oss som lena renrakade så ska vi naturligtvis bara tacka och ta emot och vara glada eftersom någon vill sätta på oss. Är det verkligen ingen som hör hur jäkla fel det låter? Jag trodde vi blev påsatta för att vi själva ville det med någon som tycker om oss precis som vi är. Som vi själva har valt att vara, med eller utan hår. Och skulle det nu vara så att jag varit singel och om någon valt att inte sätta på mig om jag inte varit rakad så lovar jag att det hade varit hans förlust, big time, inte min.

Det som oftast tas upp är just det normala. Det är tydligen normalt för oss kvinnor att vara renrakade. Ledsen att behöva säga det men det är inte normalt att vara renrakad utan det är normen som säger att det är normalt att vara renrakad. Förstår ni skillnaden? Normen är den som tala om hur saker ska vara oavsett om vi bestämt det eller inte. Lite som “att alla andra gör det så då måste det vara så”.

Det är skrämmande att folk ska lägga så jäkla mycket tid på förakt över hur andra ser ut. På sjuka ideal som media skapat som i princip förstör ungas syn på verkligheten. I en fungerande verklighet skulle det inte spela någon roll om hur andra ser ut och då hade inte en mängd unga personer känt att dom var tvungna att bli något dom inte är. Tänk om all den energin som läggs på att se ner på andra och trycka ner andra hade lagts på något positivt istället. Så mycket bra alla hade kunnat uträtta då.

Jag skulle våga påstå att mina vänner inte har en aning om vilka dagar jag är rakad och vilka dagar jag är orakad för jag är precis samma person båda dagarna. Kanske något att tänka på.

1 kommentar:

2000aldrig sa...

Dagens i-landsproblem: Håriga armhålor

Bilden av vilka som förfäras av kroppsbehåring

http://bit.ly/zXOtvH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails