2012/03/21

Likt pedofiler ska andra barnmisshandlare förvaras bakom lås och bom

Hur tänker man som förälder när man lämnar över sitt spädbarn till en kvinna som påstår att det hon gör inte är farligt men man kan som normal vuxen se att så inte är fallet? Hur kan man som förälder lämna över sitt spädbarn och inte ens ha så mycket sunt förnuft och förstå? Hur kan man som förälder lämna bort sitt spädbarn och stå och se på hur det misshandlas?

En ny trend sprider sig tydligen nu. En trend där en vuxen kvinna står och svingar ett spädbarn runt sig i diverse konstiga ställningar och slänger upp det i luften. Hon tar tag i händer och fötter och svingar runt och upp och släpper barnet så att det svingar i en “volt”. Ett litet spädbarn som konstant gråter ett förtvivlat gråt. Jag mår illa och föraktar faktiskt dessa föräldra som låter det hända.

Ett spädbarn får inte utsättas för plötsliga och “knyckiga” rörelser eftersom risken finna att deras hjärnor skadas. Detta är inte en så värst ny nyhet och med bara det i tanken gör att denna trend är fruktansvärd. Det denna kvinna gör kan resultera i hjärnskador på barnet eftersom vissa moment påminner om sådan rörelse som kan ge barn Shaken Baby Syndrome. Sedan håller hon och svingar barnet i känsliga, mjuka leder som mycket lätt kan ta skada.

Att spädbarn ska känna sig trygga i en trång miljö är inte heller någon större nyhet. Att tryggheten finns i våra vårdande famnar. Att “fånga” upp ett barn som ligger på skötbordet och som får en känsla av att falla är otroligt viktigt. Att lägga in dom viftande armarna på bröstet för att dom åter ska få sin trygghet. Allt detta försvinner och blir tvärt om när barnet ska flyga fritt i luften, lite hit och lite dit.

Att en vuxen människa får misshandla ett barn helt öppet är helt jäkla förkastligt. Att föräldrar kan se på utan att ingripa är för mig en gåta. För att tillåta detta är lika mycket misshandel som det är för den som utför det. Lika väl som pedofiler ska hållas borta från barn så ska människor som vill ha sina femton minuter i rampljuset med hjälp av att utnyttja barn även dom hållas bakom lås och bom. Det är en helt sjuk trend och jag hoppas verkligen att någon sätter stopp för denna misshandel. Fy fan säger jag bara. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails