2011/10/06

Varför finns det inte A och B längre?

Jag kan undra när dom bestämde sig för att skrota helt vanliga 1, 2, 3 klasser. När jag gick i småskolan, visst det är några år sedan, så hette det helt enkelt 1A, 1B och 1C. Det kan väl inte bli så mycket enklare än så.

Nuförtiden heter det blomnamn, i alla fall på Mollys skola. Så nu ska jag hålla koll på om hon går i Vallmon eller Prästkragen och med lite tur går hon på fritids på Blåklinten. Detta kan jag inte lära mig. Vet inte om det är för att jag inte bryr mig speciellt mycket om blommor eller att blommorna helt enkelt har mobbat ut mig så därför ratar jag dom. Jag ska alltså hålla koll på två jäkla blommor istället för 1:an, dom är ju bara en förstaklass, och en blomma.

Varför ska dom göra det så krångligt. Skulle inte förvåna mig att dom kommit på att det på något vis varit kränkande att ha A och B klasser. Inte för att det just bara är bokstäver som råkar komma efter varandra utan för att dom lyckats få det till just A (bäst) och B (inte så bra) klass.

Nej varför ska dom krångla till det för en stackars förvirrad småbarnsmamma ännu mer?

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Herregud, vad jag håller med.
Eller ja, än så länge (!) heter sonens klass "1 röd" (finns andra färger också).
Så hans klass har jag koll på. Däremot när de olika fritidsavdelningarna heter "Blixten", "Asterix", "Obelix", "Tin-tin" och ja, f-n vet allt... Då får min hjärna TILT!
Det hade säkert funkat om han gick på EN avdelning. Men för att krångla till det har han en som är öppen på morgonen när han blir lämnad, för att sen övergå till sin vanliga. Med slutkontenta: Jag minns den som egentligen inte är hans, för hans riktigta är jag aldrig på... :-P

Nettan sa...

Ja tänk sedan när nästa barn kommer så långt. Då är det en hel bukett för vår del som ska kommas ihåg. Ni verkar få det lite värre för ni kan nog strata ett nytt avsnitt med Asterix när alla figurerna kommer med. Men Tintin? Är han inte på fel bredgrad där ;-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails