2011/10/21

Jättebebisar? Efterblivna? Manipulativa?

I förra veckan gjorde jag ett inlägg om “Varför curlar vissa kvinnor sina män?”. Det var en sådan sak som bara ploppade upp just då och jag blir lite förvånad när jag läser tidningen idag som i princip handlar om samma sak.

Nu hade det varit roligt att varit en av dom stora bloggarna för jag hade också velat komma i tidningen. Då hade det varit uppmärksammat redan förra veckan Blinkar. Jag tycker bara det är så skönt att höra att andra också reagerar på detta med att vissa kvinnor curlar sina män. Nu hade hon i och för sig en annan vinkel också, att med vårt genom att påstå att mannen inte kan göra vissa saker är det det samma som att kalla honom efterbliven.

Jag har fortfarande, och det är väl tur det, svårt att förstå varför man väljer att curla sin man. Som hon skriver så finns det nog alla sorter från att vara lat till att manipulera sig från saker. Men det tror sjutton det när mannen kanske anser att dom faktiskt inte behöver lägga ner eget ansvar eftersom kvinnan ändå tar det. Sätt ner foten och berätta att du inte tänker ställa upp längre. Jag har hört om många kvinnor som ringer för att påminna sina män om att hämta barnen till exempel, alltid. Varför ska man som pappa inte kunna ta det ansvaret själv? Svar: Helt enkelt för att man inte behöver eftersom mamman tar det åt en eftersom hon ringer och påminner. Sluta vara mamma åt er man. Missar han så får han ta sitt ansvar och stå sitt kast eftersom det är han som missat. Pinsamt? Nej varför så? Det är fortfarande inte du som har missat att hämta eller vad det nu är saken gäller.
Så nu blev det en liten förlängning på inlägget förra veckan.

Jag inser vilken tur jag har som har kära maken. En man som vet vad ansvarstagande är. Och han kan tvätta så jag behöver inte kalla honom efterbliven Blinkar.
Kvinnor gör generellt mer hemma, fortfarande, enligt en ganska färsk undersökning även om männen knappar in några minuter och kvinnorna  backar några. Men det är väl kanske inte så mycket detta handlar om utan helt enkelt att sluta behandla män som barn och låt dom ta sitt eget ansvar.

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag håller fortfarande med. Helt naturligt att dela på tvättningen. Kan man inte det, kan väl folk åtminstone lägga kläderna i tvättkorgen?

Bittra kvinnor som blir skitsura när man frågar varför de går och plockar upp tvätthögar både vid mannens sida sängen och i tonårsbarnens rum...
Ligger det inte i tvättkorgen blir det inte tvättat. PUNKT!

Anonym sa...

Om livet ändå vore svartvitt..
Du skriver att vissa kvinnor curlar sina män. Men samma sak gäller även tvärtom – fast i en MYCKET större omfattning.
Vem är det som borrar hålen i vägen för hyllan, byter däck, reparerar gräsklipparen, sköter båten/bilen, fixar daton, målar om huspanelen, sköter värmepannan.. listan skulle kunna göras lång.
Och samtidigt är kvinnan lika intelligent för att göra allt detta. Inte krävs det särskilt mycket kroppsstyrka heller..
Men kvinnan väljer att titta på/spela hjälplös medan mannen gör sina manliga jobb. Sen tjatar hon att han inte även gör allt det som HON gör.
Hur kan detta uppfattas som rättvist?
Utöver detta ansvarar männen – fortfarande – för den huvudsakliga familjeförsörjningen i de flesta familjer. Trots att kvinnor ofta har lika lång utbildning. Kvinnor slipper – eftersom männen gör detta åt dem. Curlar dem – med andra ord.
Och svaret till din fråga ”varför” vissa kvinnor ringer påminner sina män om barnhämtning är inte att det annars vore pinsamt utan att barnen slipper vänta ifall pappan glömmer.
Men man behöver inte vara ansvarslös eller mansgris om man behöver påminnas. Lika lite som man behöver vara en egoistisk bitch ifall mannen måste påminna henne om bilservice.

Nettan sa...

Hej anonym.
Nu anser jag inte att dom typiska mansgörorna som är uppräknade här är att curla med tanke på att försöka dela lika i hushållgörorna. Dessa sakerna är sådant som måste göras och hos vissa är det kanske mansgöra. Det var inte så mycket av det som inlägget handlade om igentligen utan att just vissa kvinnor, 2011, fortfarande inte tror att männen klarar av saker i hemmet. Det skrivs lappar, det rings och det verkar bara tas för givet att vissa kvinnor ska sköta allt det rullande. Alltså jag skäller på kvinnorna och försöker försvara mannen.
Försörjningsbiten har rent krast enligt mig bara att göra med den ojämna och orättvisa lönefördelningen i samhället. Det är absolut inte rätt att män tjänar mer för lika fysiskt arbete till exempel men det är kanske ett annat inlägg. Tack för din intressanta vinkel. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails