2011/10/13

Varför curlar vissa kvinnor sina män?

Ibland när man sitter och lyssnar på när kvinnor pratar kan jag bli lite förfärad. Jodå, jag är kvinna men när man sitter där vid sidan om och bara lyssnar så kan man fundera på vad som sägs.

Sättet som vissa kvinnor pratar om sina män kan många gånger kännas riktigt förnedrande. Utryck som att män inte klarar av vissa saker och när det sägs på fullt allvar, utan ironi, känns det bara pinsamt. Att män, eller människor över lag, skulle vara sämre för att dom gör saker på ett annat vis än dessa kvinnor känns bara så förlegat.

Men om jag håller mig till just man och kvinna så är frågan varför vissa män, som dessa kvinnors, måste curlas så förbannat. När man sitter och det klagas på att männen inte gör något och att dom måste påminnas hela tiden och så vidare blir jag bara frustrerad. Har dom gått från att curla sina barn till att curla sina män? Vad det nu än är som man retar sig på så ge fasen i att curla. Retar du dig på att han slänger sina kallingar och kläder på golvet så varför inte bara svälja din egen “så-här-gör-man-inte” och bara helt sonika spraka undan dom i ett hörn där dom inte syns så mycket. Högen kommer säkert att växa men till slut tar nog kläderna slut. Det är vuxna människor vi pratar om som har eget ansvar. Det ska inte du som partner ta.

Jag arbetade med en kvinnan en gång som alltid klagade på sin man. Han gjorde helt enkelt ingenting och när han gjorde något gjorde han det på fel sätt enligt henne. Dom har ett förslutet på minst 40 år tillsamman. Jag frågade henne en gång varför hon fortsatte att göra allt åt honom. Hon tittade på mig som om jag var dum i huvudet. Klart hon var tvungen annars blev det inte gjort. Jag kom med förslaget om kläderna som jag skrev här uppe och jag trodde faktiskt hon skulle ringa männen i dom vita rockarna med dom konstiga skjortorna för att få bort mig. 
-Vet du hur det skulle se ut frågade hon mig samtidigt som hon snörpte på munnen. Ajdå, tänkte jag nu har jag gett mig in på minerad mark men nu måste jag fullfölja och säga det jag ville ha sagt.
-Spelar det någon roll om där ligger kläder i säg två veckor bara för att markera att det inte tolereras? Det är ju ändå så att han troligtvis vet att du tjatar och sedan tar du det till slut ändå.
Hennes blick var kylig. Jag vet inte om det var för att hon tyckte jag gått för långt eller för att det jag sa verkligen gick in och hon insåg att jag hade rätt. Jag skulle tippa på det tidigaste för än idag hör man hennes klagan över att mannen inte gör något. Jag skulle tippa på att mina förslag inte ens är testade för att se vad som skulle ha hänt.

Jag tror faktiskt att vi kvinnor måste kliva ner från våra höga piedestaler som vi satt oss själva på. Världen kretsar inte kring oss och vårt “mitt-sätt-eller-fel-sätt” som många verkar ha. Världen kommer inte gå under om du låter hans smutstvätt ligga . Du mår kanske inte bra av det just då men inte fasen mår du bra när det ska klagas på mannen heller. Det är väl bara att välja, ta tag i det och må dåligt ett tag eller låta allt bero och behöva må dåligt länge. Inte så många valmöjligheter. Förutom kanske att ha en väldigt bra kommunikation.

4 kommentarer:

katarina sa...

är det ok om jag tar skiten om jag lovar att inte klaga ;)
jag håller fullt med dig.. har varit på ett antal tjejkvällar men slutat pga att tjejerna går igång på att prata skit o prata "ner" sina män utan att göra ngt för att hjälpa situationen själv.

Nettan sa...

Jag kan inte förstå hur man borta kan prata så illa om sin man. Hade jag gjort det skulle jag skämts över mig själv. Jag vet faktiskt inte vad man vill ha ut av det mer än att kanske få känna sig som ett offer. Men jag kan faktiskt inte tycka att dessa kvinnor är offer utan enbart tragiska när det öppet ska klagas jämt och ständigt på sina män, helt utan att göra något åt situationen. / Nettan

Västgötskan sa...

Amen to that!
Jag kan bara hålla med. Jag säger absolut inte att min karl är perfekt. Men nära på! :-D

Antingen slutar man gnälla och gör allt själv. Eller också sätter man ner foten.
Alternativt lämnar gubben då, men det kan ju vara lite drastiskt pga svettiga sockor...? :-P

Nettan sa...

Tyvärr är det inte bara svettiga sockor som verkar vara problemet. Hörde för ett tag sedan två kvinnor som satt och klagade och den en faktistk sa: Jag har satt upp en lapp i städskrubben så att han vet HUR man ska städa. Jag ville bara sjunka genom marken för jag tyckte det var så pinsamt faktiskt. Dom behandlar männen som små barn :-(. /Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails