2011/05/07

Vanilj/rabarbercupecake med vit chokladfrosting dekorerade med jordgubbskulor

Vaniljmuffins med rabarberkompott (12 stora el. 18 normala)

125 g smör 010
2 dl socker
3 ägg
2,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt och rör sedan ner 1 ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör sedan ner mjölet. Sluta med elvispen om det går för trögt. Häll sedan ner mjölken och rör till en jämn smet. Kör inte för länge med elvispen utan sluta när smeten går ihop. 
Lägg en klick smet i en form, gärna pappersform satt i muffinsplåt, så det täcker botten. Lägg en klick av rabarberkompotten på och klicka sedan ut mer smet som ett lock på kompotten. Fyll bara ca 3/4 av formen. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter beroende på storlek. Prova med sticka om du är osäker.

Rabarberkompotten görs bara genom att koka ihop lite rabarber, vatten och socker efter smak. Jag gjorde rabarberkräm som jag använde så jag använde även potatismjöl att göra krämen lite tjockare.

Naturligtvis kan jag inte nöja mig med bara vanliga muffins utan här blir det numera cupecake. Så även ikväll.

Vit chokladfrotsing ( räcker till 6 stycken)

100 g smält vit choklad
100 g  philadelphiaost
1/2 dl florsocker.

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna lite. Vispa upp osten och häll ner den svalnade chokladen. Vispa i florsockret. Spritsa på. Dekorera med jordgubbskulor.

003

001

2 kommentarer:

Viktkamp sa...

goott =)

Nettan sa...

Mmm, mycket även om jag hade velat ha mer rabarber i dom. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails