2011/05/13

Vuxnas egoism drabbar barnen hårt

Det finns en en del saker som jag blir väldigt upprörd över. Orättvisor är en sak, att behandla människor illa på grund av läggning är en annan och att utnyttja barns oskyldighet är en annan.

Idag är det en sista skrivna saken som jag går igång riktigt ordentligt på. Jag är så arg på vuxna som kan göra så mot barn.
Vad jag pratar om är följande:

En mamma, i USA var annars, sprutar sin 8-åriga dotter full med botox. Allt för att hon ska vinna en  massa skönhetstävlingar.

“– Det är en tuff värld, konkurrensen är hård, säger Kerry Campbell.”

Hur kan man som förälder vilja spruta sin dotter full med gift. Eftersom det är förbjudet för läkare att använda botox på barn, finns kanske en anledning till det, beställer hon det på nätet. Men ingen fara, hon provar det på sig själv först så att det är ok.
Sen när reagerar vuxna och barn på samma sätt vi läkemedel så varför skulle dom reagera lika på ett gift. Att vara så egocentrisk och kräva så mycket uppmärksamhet för sig själv gör mig illamående. För jag ser inte att det ska vara för någon annans skull hon gör det. Titta vilken docka jag har att visa upp. Det är min docka.

Att en 8 åring ska förstöras på detta viset, både på insidan och utsidan är fruktansvärt. Ren misshandel. För inte kan det vara så att denna flicka lär sig att vara barn och älska sig själv. Som 8 åring ska man inte fundera på utseende och dylikt. Som 8 åring ska man vara ute och leka med andra barn och man ska få vara barn.

 “– Hon har inte frågat efter det, men jag vet att hon är missnöjd med sina skrattrynkor. Jag tar ju botox själv, det är ofarligt.”

Fortfarande är det så att en 8 åring inte lär sig sådant själv. Hon har inte gått fram till sin mamma och sagt att hon inte gillar dessa, det är vad jag vill tro i alla fall. Men fortfarande är det helt sjukt att ett barn ens ska behöva tänka den tanken. Som alltid måste man tänka lite på vad man säger i närheten av barn. Jag kan inte springa runt och säga att jag tycker jag är tjock och måste banta så barnen hör. Allt vi vuxna säger och gör avspeglas på barnen. Detta borde inte vara en nyhet för någon förälder. Men tydligen hade jag fel.

Det är kanske inte konstigt att det finns så mycket fixering i världen när till och med barn måste följa skönhetsideal. Allt för att tillfredsställa vuxnas egoism. Denna flicka kommer att från barnsben har fått lära sig att man är ingenting om man inte är tillräckligt vacker. Att finns inte ytan är man ingenting. Fy fasen vad fruktansvärt att växa upp i den tron. Att ständigt behöva vara andra till lags eftersom det är så hon lärt sig.

Ytterligare en sak mamman gör med flickan är att vaxa hennes ben.

“– Det är inte kvinnligt att ha hår på benen, säger Britney.”

Nej det sjuka kvinnoidealet säger så. Men en 8 åring har inget hår på benen.
Allt i hela historien är så sjukt och framförallt sorgligt. För denna stackars flicka kommer troligtvis aldrig ha en verklighetsuppfattning om hur det “normalt” är att vara barn.

Det finns en sjukdom där en förälder självmant gör sitt barn sjukt för att söka sjukvård om och om igen. Allt för att dom själva ska bli sedda. Detta klassas som solklar misshandel.
Vad är det då för skillnad när föräldern istället sprutar in gift i ansiktet på sitt barn, sminkar upp henne till en vuxen avbild och låter henne tävla om skönhet. Allt för att mamman själv mycket trolig är en misslyckad miss själv och på detta sättet får sin uppmärksamhet genom dotter. Jag kan faktiskt inte se skillnaden.

Det händer ibland att man tycker att vissa inte skulle ha barn. Detta är definitivt ett sådant fall. Vuxen egoism. Fy fan.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails