2010/09/13

Skrämmande hur intoleranta människor kan vara

Jag brukar försöka undvika att skriva om religion och politik. Anledning till detta är att man inte kommer någonstans med det. Folk tror vad dom tror på och det är ju ok så länge det inte skadar andra.

Men idag lästa jag en artikel om Sverigedemokraterna i Aftonbladet. Och har man inte blivit rädd för vad som håller på att hända innan så borde man läsa den och ta sig en funderare.
Dom är på väg att komma i i rikdagen och det är skrämmande.
Att män och kvinnor som har synsätt att:

1.“– Vårt land riskerar på sikt att drabbas av inbördeskrig om inte Sverigedemokraternas ord tas på allvar”

2.“– Som jag ser det kommer det ingenting positivt ur invandring från avlägsna kulturer, då syftar jag främst på muslimska och afrikanska länder”

3.“Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare.”

4.“– Jag uppfattar inte honom som svensk, på det sätt han tänker och agerar och talar. Han har en attityd som på många sätt inte känns särskilt typisk svensk”

Egna funderingar på dessa påståendena:

1. Jag hoppas verkligen att det är många, många fler än jag som reagerar på deras uttalande och fruktansvärda synsätt.
Att vårt land skulle hamna i inbördeskrig för att vi inte “bekämpar” islam är helt befängt. Det finns fanatiker i alla religioner så då är frågan varför dom inte framhäver det. Vad är det som säger att vår religion (förmodar att dom menar kristendomen) är den rätta. Kristna som i århundraden varit ute på korståg för att “omvända” världen. Skulle detta sättet vara mer rätt menar dom. Vad är det för fel att tro på något annat än kristendomens gud?
Skulle det nu gå så långt som dom vill framhäva så kan jag nog säga att det åter igen är vi “kristna” som började allt igen för att dom inte kan kan vara öppna och se andra.

2. Jag ser bara en rädsla i detta uttalande. En rädsla för att inte alla människor är stöpta i samma form och fungerar precis på samma sätt. Man måste våga se bakom religion, hudfärg och kultur för att se och våga förstå vad dessa människor måste ha genomlidigt. Vad har vi för rätt att döma dom för att dom inte tror som kristna.

3. Oj, oj, oj. Är det något som får igång mig så är det definitivt ett synsätt på vad som anses normalt. Att fördöma HBT-personer för att som inte anses “normala” är skrämmande. Jag har skrivit om det många gånger och gör det gärna igen.
Han skriver att normalt är det vi människor är skapta till, att skaffa avkomma. Så det skulle vara det samma som att då även lägga dom som inte vill ha barn till dom onormala samt även alla barnlösa också.
Och att jämföra tidelag och pedofili med HBT är rent skrattretande. 
Undra hur dessa personer med så mycket hat i sina sinnen någon gång har kunnat älska. Har svårt att tro det.

4. Typiskt svenskt? Vad är det? Att se ner på människor som behöver hjälp? Att fortsätta leva i en liten bubbla och tro att allt kretsar kring den?
Att personer som är födda och uppvuxna här inte ens räknas som svenskar enligt dessa personer. För att dom inte “beter” sig och “pratar” som oss. Jag vet knappt vad jag ska svara på det faktiskt.

Jag blir riktigt mörkrädd i alla fall. Att vi en bra bit in på 2000-talet fortfarande ser detta intoleranta synsätt. Att man fördömer andra människor på grund av religion, hudfärg och läggning och lindar in detta lite fint i sin politik och nekar att det är rasistiskt. Och det som är ännu mer skrämmande är att folk går på det.
Jag hoppas verkligen att inga partier är så maktkåta så dom går ihop med detta parti.
Och det som är viktigt är att så många som möjligt röstar för att minska deras inflytande.
Så för Sveriges del rösta på söndag.

Hela artikeln kan du läsa HÄR.  

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller helt med dig. Det känns så otroligt "gammalt" att ha dessa åsikter, om du förstår hur jag menar. Alltså det känns uttjatat, patetiskt och jag tycker det är ytterst märkligt att det fortfarande finns folk till detta. Men samtidigt slutar man aldrig förvånas över vissa människor. Hoppas, hoppas, hoppas att dom inte tar sig in i riksdagen, men jag är tyvärr rädd att dom gör det :/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails