2010/09/19

Utfört min Rättighet

Ställa klockan på strax efter 7 en söndag när man är ledig vill man faktiskt inte göra. Men det kommer man att få göra.
Molly hade sin första simskola idag och den började halv 10. Och eftersom vi i Hålan inte har någon simhall så får det bli i någon av byarna runt omkring.
Efter mycket letande för några veckor sedan fick vi plats i Grannhålan.
Och idag var det då dag.
Körde i god tid så vi var uppe ganska tidigt. Inte ett dugg förvånad över detta eftersom jag brukar vara ute i god tid men ibland blir det nästan tramsigt. Simhallen var inte ens upptänd när vi kom.
Där ser precis likadant ut som det gjorde när jag var där senast och det måste nog vara när jag gick på högstadiet så det är några år sedan.
Molly såg i alla fram emot att få lära sig simma.
Vi har försökt lite i sommar men hon har vägrat att försöka som vi har sagt att hon skulle göra. Så det bli nog lättare att någon annan talar om för henne hur hon ska göra.
Denna lektionen gick ut på att vänja sig lite vid vattnet. Doppa hakan, öronen. Koka kaffe och simma fram och tillbaka blåsandes på en boll.
Hon tycker det är långt till nästa söndag. Och det är skönt att hon tycker så. Skulle inte förvåna mig om hon kommer att bli en simmare.
I somras i poolen simmande hon som en delfin som hon själv sa och det såg ut som dom fina rörelserna till fjärilsimmet. Jag har aldrig förstått hur man simmar detta simsätt men häftigt ser det ut i alla fall.

068  
Rättighet är nu utförd.
Min röst är nu lagd och det lär väl bli lite valvaka här sen ikväll. För även om man inte är speciellt insatt i allt så är det ändå spännande att följa.
Det roligaste med hela röstningen är nog personvalet.
Har inte en susning om vilka dom flesta är men jag kryssar ändå.
Kollar yrken så det är inom vården samt att det är rätt kommun, min. Sen får det gärna vara en kvinna också. Det behövs bland alla gamla uvar ;-).

Men detta med valet var mer spännande för om åren. Det var som min kloka make sa tidigare idag.
Blockpolitiken är riktigt tråkig. Och om jag röstar på ett parti så blir det samtidigt en röst på dom andra partierna i det blocket och det är kanske inte säkert att man vill men det är så det utfaller.
Nu är jag kanske inte så gammal så jag minns när det var mer spännande att se vilka som skulle bilda regering med vilka vid valet men jag förstår vad han menar.
Ja nog om det för denna gången.

Nu hoppas jag bara att alla partier, ALLA partier, kommer att städa upp efter sig med allt skräp ut med vägar och torg.
Efter förra valrörelse stod här i Hålan valplakat ut med vägen ett bra tag efter att valet var slut.
Så det kan ju vara det första viktiga uppdraget.
Städa upp efter ER nu. Och för att underlätta och agera på ett väldigt vuxet sätt kan man ju gå över blockgränserna och hjälp varandra. Yeah right, jag tror på tomten också ;-).

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails