2010/09/09

Surdeg eller inte det är frågan

Sitter och funderar lite på om jag ska våga mig på att sätta en surdeg. Har aldrig gjort det men känner mig av någon anledning lite sugen på att prova. Jag har hittat ett recept som verkade vara väldigt enkelt så blir det inte bra får jag väl slänga den.
Men problemet är att jag vet inte riktigt var jag ska ställa surdegen någonstans. Kan undra om det är är bra om det står lite varmare. Ovanför kylskåpet hade passat bra men där är också lite varmare än rumstemperatur. Någon som vet?
Säkert många. Bara jag som är novis i bakträsket över huvud taget.
Fast jag börjar få kläm på goda muffins/cupcakes nu. Har testat olika smeter för att se vilken som ger fluffigast muffins. Och den jag gjorde häromdagen blev riktigt luftiga och goda så det kommer jag nog köra lite mer på.

060 
Det roliga med allt detta är att jag aldrig har gillat att verken baka eller laga mat. Men nu helt plötsligt längtar jag efter att baka muffins och försöker komma på nya smaker. Och nu har jag plötsligt börja fundera på bröd också.
Någonting har hänt med mig men jag vet inte vad.
Nu hade det varit väldigt bra om jag hade fått längtan efter att städa också. Men ordningssinnet är nog borttappat någon gång i min barndom. Lost for ever verkar det som ;-).

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails