2010/09/24

Följt med Molly till skolan

Jag har idag haft min första skoldag på över 15 år. Dock inte så avancerat som man skulle kunna önska eftersom jag har varit med Molly i skolan idag.
Det har varit jätteroligt att följa henne och se vad som händer en dag. För när hon kommer hem och man försöker fråga vad hon gjort och hur hon haft det får man alltid till svar:
-Vet inte samt ett litet axelryck.
-Vad har ni ätit idag då?
-Vet inte men man tar mjölk genom att trycka såhär med glaset.
Men nu vet jag lite bättre.

063
Utanför klassrummet hänger dessa fina korten. Och dom byts ut efter varje dag beroende på vad som ska hända. Så när barnen kommer in i korridoren kan dom se vad som kommer att hända. Och det på ett lätt sätt för dom att se, deras schema.

067   Likadana kort hänger sedan i klassrummet så att dom även där ska kunna se vad dom ska göra.

Så dagen idag började med lite eget arbete vilket idag var att dom skulle sy, väva eller garna bollar som dom höll på med.
Molly höll på med en duk och naturligtvis hade hon olika sorters rosa till stygnen. Suprice ;-).
Sen var det fri lek inne och det var en bra stund som dom lekte innan det blev fruktstund samtidigt som Maj läste lite Pippi.
Riktigt mysigt.

Lite rast efter detta var nog inte helt fel. 6-åringar har en tendens att få väldigt runda rumpor efter ett tag ;-).
Molly var sen väldigt stolt när hon fick visa mig hur det fungerade i matsalen.
Och dom som klagar på maten ska nog prova Hålans mat. Idag serverades det kotlettrad, potatis, kokta morötter och sås. Och den salladsbuffén som fanns var otroligt fin. En vanlig sallad med tomat och gurka, en vitkålsallad, en med hackade oliver och en med rivna morötter. Sen till dagen mat fanns även lingon och inlagd gurka och delade äpplen. Jag måste säga att jag blev riktigt imponerad och glad över att det fanns så mycket grönt att välja på.
Sen var dom ute och lekte en bra stund till innan dom samlades i klassrummet igen.

074 - Kopia

Och där gick dom igenom vad som hade hänt under dagen. Dom fick räcka upp handen och sedan berätta. 

076 Maj ritade sedan upp det på den lilla tavlan.
Ser ni vad som har hänt under dagen?
Dom har ritat gubbar med rim, klättrat i klätterställningen, ätit, ätit frukt, lekt i sandlådan, cyklat, gungat, rutschat och det häftigaste. V hade jagat tjejer. Det ska börjas i tid ;-).


För min del har det varit mycket givande att få se hur hennes dag ser ut.

068

Tittade lite i hennes mattebok också. Roligt att se vad matte handlar om i förskoleklassen.

Molly frågade när jag skulle följa med igen. Skönt för då har hon också tyckt det var bra att ha mamma med sig en dag som denna. Undra om hon har samma tycke om några år ;-).

Ursäkta bildkvaliteten. Hade inte den stora kameran med mig och när jag tog upp den lilla som har legat i väskan i evigheter känns det som så var den stendöd. Så jag tog några med mobilen bara för att få lite att visa. Och därav bildkvaliteten.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails