2010/09/16

Nu kan jag mer än tända eldar ;-)

Varit iväg på brandutbildning med jobbet idag. Ja kanske inte hela jobbet eftersom vi var två stycken idag som var iväg.
Har gått och bävat lite över detta för jag avskyr verkligen detta med eld.
Jag är verkligen nojjig med det. Vill ha ordentligt avstånd från till exempel ljus och det som är ovanför. Lite för mycket tycker alla andra och jag har fått höra det ett antal gånger från våra kära grannar. Dom gav mig dessutom små ljus som såg ut som värmeljus men dom gick på batterier.
Jag kan ibland ligga på kvällarna och få för mig att det “sprakar” nere i källaren men inser ganska snabbt att då borde vi känt någon lukt.
Men anledning att jag blivit så nervös med eld är faktiskt att mamma skrämde mig när jag var liten. Hon skulle göra bullar och sätter smör på spisen för att smälta och går och gör något annat och glömmer väl bort det. Jag kan väl ha varit 5-6 år. Så där stod jag själv i köket och plötsligt börjar det brinna på spisen. Snacka om kaos. Efter det hade jag ångest när vi på förskolan skulle tända ljus till advent. Ville verkligen inte använda tändstickan men blev väl mer eller mindre tvingad.
Så detta är väl en av alla grejer jag inte gillar som jag faktiskt vet varför det blivit som det blivit. Alla andra fobier bara är där.

Men i alla fall så gick det bra idag.
En mycket söt, ung brandman men en mycket läcker bakdel stod för hela utbildningen. Han var behaglig att lyssna på och svarade snällt på alla våra tankar och funderingar.
Och vi skulle naturligtvis ut i regnrusket för att släcka lite brand. Låter kanske större än det är men vi använde brandsläckare på några brinnande kar och vi släckte en stackars docka som lika snabbt blev påtänd igen. Jodå, frun vågade minsann det efter mycket egen peppning. Dukiga jag.

Inser efter en sådan dag att jag faktiskt är ganska brandmedveten.
*Tvättar och diskar aldrig efter att vi lagt oss. Vi gjorde det förr men efter min första brandutbildning var det slut med det ;-).
*Skitnojjiga jag är mycket försiktig med ljus. Har aldrig ljus som inte är i riktiga ljuslyktor eller ljusskålar där ljuset står en bra bit ner. Vi har katter och vem vet om dom springer upp på bordet om man skulle ha enbart ljus på fat eller dylikt och välta dessa. Eller värre börja brinna själva och sedan sätta fyr på resten av huset när dom springer runt. Ja ni ler säkert men man kan aldrig vara nog försiktig ;-).
*Byter alltid batteri i brandvarnaren till första advent.
Och det finns massa andra saker också som jag gör för att det ska vara säkert.

Det är nyttigt med sådan dagar. Man behöver lite uppfräschning ibland. Detta är min tredje brandutbildning och lika nervös som den första var jag.
Sms:ade vännen när vi satt där nere.
”Jag är på brandutbildning nu så du vet vad som väntar sedan ;-)”
Jag tänkte mig då mer att jag skulle gå brandsyn här hemma och att han skulle få spel på mitt nojjande.
”Jag har ingen uniform :-)”
fick jag till svar. Skönt att höra att det faktiskt finns fler än jag som är lite snuskig ;-). Och då hade jag inte ens tänkt den tanken ännu. Men nu ska jag nog ut och kolla på lite uniformer ;-).

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails