2010/04/04

Stora lekplatsen och oansvariga föräldrar

Strålande sol var det igår. Så vi begav oss till stora lekplatsen i grannhålan. Kan väl avslöja att det var mycket uppskattat.

015

Det är inte ofta man ser tjejerna hålla handen på detta viset. 

027

Hela glada gänget på en safaritur med Lilly vid ratten. 

043 065

Det underbaraste som finns

052

En liten fikapaus hann vi också med. Jag fick dock gå genom hela byn för att hitta en affär som var öppen så jag var extra välkommen när jag kom tillbaka.

Till lekplatsen kom sedan en pappa och en liten flicka på ca 3 år. Skulle kanske till och med tänka mig att hon var som Lilly bara. Han struntade blankt i henne. Jessica hade sett henne springa upp vid vägen och pappan hade bara suttit där och tittat på. Inte gjort något för att gå fram och ta bort henne därifrån.
När vi sedan gick till bilen såg vi hur hon återigen sprang upp mot vägen. Då hann en annan vuxen tjej fram till henne. Men pappan syntes inte till. Vi såg honom sedan komma gåendes med en kvinna, antagligen mamman, och 2 lite äldre barn. Ingen verkade sakna den lilla flickan. Kvinnan med flickan gick fram till dom och vi såg hur hon gestikulerade för att visa att flickan varit uppe vid vägen. Pappan böjde sig då ner och verkade skälla på flickan för att hon gjort så.
Det gör verkligen ont i mig när man ser barn fara illa såhär. Som vuxen måste man inse att barn är barn och man kan inte lämna en sådan liten med instruktioner med att som ska stanna. För den uppfattningen fick jag när jag såg hur dom skällde på flickan när kvinnan gick fram med henne.
Men att man bara kan gå ifrån en sådan liten går över mitt förstånd. Ryser av tanken på att hon lika gärna hade kunnat sprungit rätt ut framför en bil. Nä, vissa borde faktiskt inte få ha äran att bli föräldrar när dom inte kan ta sitt ansvar.
Usch säger jag bara.

3 kommentarer:

Tärning6 sa...

Håller med fy för föreldrar sominte håller koll på barnen.

Sen en sak som jag tyckte va halvjobbigt när jag bodde i lägenhet var folk som körde in på gården för dem flesta körde som IDIOTER när man stt på lekplatsen med barnen.
MVH Tärning6 på fl

Mochride - mitt hjärtas röst sa...

Väldigt dåligt av föräldrarna att inte hålla koll. Och att sen skälla ut henne. En sån liten förstår ju inte bättre så en vuxen måste ju verkligen ta sitt ansvar i en sån situation. Har varit med om nåt liknande då en liten pojke sprang ut från en galleria och rakt ut mot en väg medan mamman traskade på i lugn takt och brydde sig inte ens om att sonen sprang iväg. Vi hann fånga honom just innan han sprang ut framför en bil och mamma tackade oss inte ens.

Caroline sa...

Usch, tyvärr tycker jag det är väldigt ofta man ser alldeles för små barn själv på lekplatser :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails