2010/04/07

Första cykelturen

Idag både doftar det vår och hörs som vår.
Efter middagen, som jag fick serverad när jag kom hem från jobbet, tog jag tjejerna med mig och traskade upp till byn. Molly ville cykla så det var väl dags att låta henne försöka. Hon har ju kläm på att bromsa och trampa nu. Dessutom var Rickard hemma så skulle det krisa kunde jag ringa honom och få hämtning till henne.
Men det gick så bra.

002 003

I början såg hon rädd ut så fort cykeln började röra på sig lite för fort enligt henne. Det var när det var lite fortare än snigelfart ;-). Men ju längre vi kom ju mer vågade hon sitta kvar när det var lite nerförsbacke. Jag är riktigt imponerad av henne för hon trampade på och det var inget gnäll över att hon tyckte det var jobbigt.

005

Hon fick gå av vid varje vägkorsning och leda cykeln över.
Hon hade dock lite dålig koll på hur bred cykeln var. Hon funderade lite över om hon verkligen kom igenom mellan lyktstolpen och den lilla muren. Jag lyckades övertyga henne att det skulle gå med ganska bred marginal :-).

Så vår lilla runda idag upp och hem från affären tog oss enbart 1 1/2 timme. Måste definitivt vara något rekord när båda tjejerna var med. Skönt var det i alla fall. Och jag tror och hoppas att hon vill cykla upp fler gånger.

Och när jag nu var ute blev jag så väldigt inspirerad av vår och sommar. Dom höll på att sopa parkeringarna på jobbet i morse. Finns det något mer vårlikt än när sopbilarna kommer och gör fint på gatorna.
Gräsklippor har hörts och jag har känt doften av nyklippt gräs för första gången i år.
Grästrimmer har hörts. Molly trodde det var en humla men jag är glad att det inte var det för den skulle nog varit gigantisk ;-).
Så för att få ännu mer stämning gjorde jag en härlig fruktsallad när vi kom hem som jag serverade med en liten skvätt yoghurt och ringlad honung. Smarrigt, så smarrigt. Men den var jag sugen på redan när jag gick för Molly talade om för mig vid middagen att vi skulle äta mycket jordgubbar till sommaren. Och jag kan bara hålla med :-).

1 kommentar:

Erica, mamma till William och rultan Valkyria sa...

Vad roligt med första cykelturen! Får verkligen vårkänslor :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails