2010/03/07

Var är vi listade?

Följetongen angående Hålans vårdcentral bara fortsätter.
En vän gjorde mig uppmärksammad på att vi inte längre är listade på vår vårdcentral utan står listade på vårdcentralen i stan.

Tydligen är det så att vår vårdcentral inte har tillräckligt med listningar för att anses som egen utan ligger som filial under den i stan.
Det stora problemet i detta är kanske att denna listning gjorts utan någon som helst information till oss som ligger listade i Hålan.
Men enligt stan så ligger vi fortfarande med listningen här i Hålan men eftersom det bara är filial så finns ingen listning enbart för Hålan. Krångligt? Ja ganska.

Nästa problem är då att listningen inte kan göras på nätet, se här, eftersom Hålan inte finns att välja.
Och i dagens samhälle sker det mesta över nätet.
Paradoxen i detta blir då följande:

Här är för få listningar och dom vill ha fler naturligtvis men Hålan finns inte att välja för listning på nätet.

Är det någon mer än jag som ser det svåra i detta. Det känns ännu mer nu som om dom vill ha bort vår vårdcentral.
Men det är synd att invånarna här inte inser detta också. Det krävs 2000 listningar för att vi ska kunna bli egna och tyvärr är vi inte så många invånare i Hålan. Men samtidigt kan vi omöjligtvis vara den minsta Hålan runt omkring stan och alla dom andra lyckas ha sina vårdcentraler.

Vi måste ha kvar våra listningar här. Ju fler som byter ju större risk är det att den kommer att läggas ner helt. Lista er och gör reklam för vår lilla Håla. 
Det är inte mycket men vi har i alla fall läkare måndagar och onsdagar och distriktssköterska måndag, onsdag och torsdag. Som sagt så är det inte mycket och det är minsann inte lätt att parera in att måndagar och onsdagar är ok dagar om man nu ska bli sjuk. 
Barnhälsovården vill man också ha tillgång till i närheten.

Och det är så hur man än vänder och vrider på det att vi behöver vår vårdcentral. Vi får fler och fler barnfamiljer som väljer att flytta hit och för att behålla den trenden får vi värna om den “service” som finns.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails