2010/03/11

6 rökfria år

Idag är det 6 år sedan jag slutade röka.
6 år sedan jag la dom äckliga cigaretterna på hyllan och bara gick.

Jag känner mig riktigt duktig. Jag hade gjort försök månaderna innan också som inte gick så bra. Men så började jag köpa svagare och svagare cigaretter så till slut gick det vägen.
Jag har råkat ut för 1 riktig abstinens under hela tiden. Och jag lovar att det var nog en av dom otäckaste grejerna jag varit med om.
Jag kan inte riktigt förklara men jag fick pirr och sug i precis hela kroppen, enda ut i fingertopparna. Jag var ute och körde och jag var tvungen att stanna till så jag kunde lugna ner mig. Jag är glad att jag inte hade tillgång till cigaretter då för då hade jag nog inte kunnat låta bli. Men det konstiga var att detta kom ca 1 år efter att jag slutat så det var kanske inte abstinens i den bemärkelsen men jag kan tänka mig att riktiga abstinens känns så.

Jag har inte ens tagit ett enda bloss på dessa åren. Jag har varit nära några gånger när jag druckit men varit så förnuftig att jag låtit bli. Det är jäkligt dumt att chansa ifall man skulle åka dit igen.

Men nu är jag en sådan där riktigt gnällig före detta rökare som avskyr rök och cigaretter. Jag tycker det är vidrigt helt enkelt så jag har svårt att se at jag någon gång kommer att åka dit igen.
Jag tycker det är så respektlöst att till exempel stå utanför entrédörrar och röka så att alla som ska in eller ut måste passera genom en dimma. Jag tycker till och med det är respektlöst när det tänds cigaretter på uteserveringar när det finns folk som sitter och äter. Sådant som man själv gjorde när man var rökare och tyckte att lite rök får väl alla tåla, så jäkla farligt är det inte. Men jo det är det. Hemskt, hemskt, hemskt. Och det tog till att jag skulle bli ickerökare för att inse detta.

Men nu är jag klok. Jag har lagt dom och känner inget sug alls efter dom. Jag har gjort vad jag har kunnat för att inte utsätta mina barn för rökiga kläder och hemska andedräkter. Tyvärr är det ju så att jag blir utsatt för rök i mitt arbete ganska ofta och detta sätter sig i kläderna jag har på mig. Och det luktar hemskt.

Men jag är stolt över mina 6 rökfria år :-).

3 kommentarer:

Jessica Blom sa...

Va duktig du är! :) Hade ingen aning om att du ens har rökat så jag blev lite paff. Men GRATTIS! :) Hoppas att allt e bra me dej! Kram

Nettan sa...

Tack :-). Var rökare i 14-15 år innan jag lyckades sluta.
Allt är bara bra med oss. Kommer sakna dig i sommar :-).
Kram

Jessica sa...

OJ! De va som tusan. Hade jag aldrig kunnat tro! :) Kommer sakna er med! Men jag sa till chefen att jag antagligen hör av mig till höst när skolan e över och så. :) Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails