2010/03/03

Snillet spekulerar

Igår när jag satt och skrev bröllopsårsdagarna började jag fundera lite på var eller vem som har kommit på alla namn.
Så håll i er lite nu för nu blir det snillet spekulerar ;-).

Har någon suttit och funderat över hur dom olika åren ter sig. 1:a året är allt så nyförälskat och mjukt så då får det bli bomull. Och efter 3 år vågar man riktigt stå för vem man är så då kommer läderpiskor och läderkläderna fram.
Så traskar åren på och efter 10 år är stabilt och man firar tenn för att året senare ha härdat ännu mer så då blir det stål. Sen blir det några sköra år och år 15 firar man kristall. Det är stark så länge men har det i handen men går lätt sönder om man tappar det.
År 19 brukar det nog bråkas mycket och då blir det många tårar så då behövs det nog firas galon för att skydda mot allt det blöta.
Sen följer några stabila år för att år 26 fira kork. Måste vara ett jobbigt år med mycket vindrickande.
Sen kommer år 30 och man är lycklig över att ha klarat sig så långt. Och frugan är definitivt värd lite pärlor så då firar vi pärl. Och sedan följer åter igen några riktigt stabila och man är hårt sammanpressade och firar bl.a granit, gnejs, marmor och tegel. Så kommer man till en liten blandning år 38 och firar cement. Men det blir sanbbt stabilt igen och år 40 är det dags för nästa fina sten, rubin.
Mellan år 40 och år 50 vet jag inte riktigt vad dom har tänkt faktiskt. Måste vara hemska år med tanke på att man firar bl.a mässing, plåt, nickel (måste vara året man inte tål varandra), bly (ännu ett tungt år), kvicksilver (lättflyttigt år det måste vara), aluminium (då börjar allt lätta igen).
Så år 50 är allt guld och gröna skogar igen. Och år 54 är det väldigt starkt när man firar platina. Och denna styrka ökar för att nå en riktig topp år 60 när man firar diamant. Och det hela avslutat med år 70. Då har man varit tillsammans så länge så förhållande måste ha börjat någon gång på järnåldern.

Jag kan förstå vissa namn som silver, guld och diamant t.ex.. Men hur fint är det att komma och säga att man ska fira plywood eller masonit. Och inte vill man fira alla konstiga grundämnen som kvicksilver och aluminium. Kvicksilver är ju giftigt så varför väljer man en sådan årsdag. Och aluminium håller man köttet varmt med, så visst vännen skulle gladeligen fira det varje år då kanske ;-).
Men åren man firar läder, gummi, spets och hampa måste vara extra roliga. Hur dom kan vara roliga får ni själva lista ut. Men dom 3 första ligger ganska tidigt och det är kanske då man vågar exprementera ;-).

Men jag blev inte klokare på mitt lilla utlägg. Jag är fortfarande lika nyfiken på vad dom tänkte på när dom valde dessa namn på årsdagarna.
Så snillet fortsätter att spekulera alldeles själv ;-).
Ja, om inte ni har något bra svar att ge mig vill säga.

Vad är er teori?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails