2009/10/17

Plocka äpplen, plocka äpplen...

Har varit ute och plockat äpplen idag. Och både jag och Ricakrd har gått och trallat på Tuta och Körs "Plocka äpplen". Småbarnsföräldrar kanske;-). Och vilka äpplen där var. Vissa var riktigt stora och så fint röda. Kan inte påminna mig om att dom var så förra året. Kan undra om det gör mycket att barnen sprang och plockade karten i våras. Ofrivillig gallring som var bra kanske.
Rickard sågade ner en av grenarna på trädet så det var lätt att plocka. Trädet har fått växa fritt så det är ingen ordning alls på det. Så vi har tagit lite och lite på det så vi inte chockar det allt för mycket.
Blev troligtvis sista hoppningen för i år. Det är dags att plocka ner den nu så den inte går sönder av kylan.
Rickard har burit in 4 pallar pellets. Tyckte han sa att det var ungefär 3,3 ton. Min starka man:-).
"Och musklerna spelade under tröjan på honom. Han bar dom tunga säckarna med en lätthet som hon stod och beundrade. Svettpärlor bildades i pannan och rann ner på kinden. Han kände sig manlig när han kände sin frus blickar på sig"
Man kanske ska bli författare iaf;-)

Lite fel inställning på kameran men jag tyckte att det blev bra. Ett sådant kort som blir av misstag.
Molly kröp in i den nersågade grenen och plockade dom äpplena som var där. Hon sållade bort dom som var fula och tog bara dom fina.
Skörden efter den nersågade grenen. Vi har ganska mycket kvar på trädet men tyvärr gör vi inte av med det. Så är det någon som vill ha så är det bara att komma och plocka:-)
Pausar från äppelplockandet för att kunna äta dom röda härligheterna
Paus.
När vi kom in och hade lunchat lite fick lillan gå och vila. Hade väl inga stora förhoppningar att hon skulle bli liggandes men det blev hon. Så hon ligger och vilar nu och Molly är iväg och leker med grannen. Känns jättekonstigt att här är så tyst. Får passa på att njuta av tystheten en liten stund till innan jag måste väcka henne.
Nu ska jag gå och göra en härlig äppelkaka. Molly beställde det när hon fick reda på att vi skulle ut och plocka.
-Åh mamma en äppelpaj till idag
-Jag kan göra en till ikväll svarade jag
-Men mamma till idag, inte ikväll.
Hon har faktiskt inte riktigt kläm på detta med ikväll, idag, i morgon osv. Hon blandar gärna ihop dom lite. Jag skulle kunna tänka mig att hon tror att ikväll är långt borta och istället vill ha det idag då:-)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails