2009/10/03

Fördomar

Vad lätt man egentligen sätter folk i olika fack. Ni vet detta med att ha fördomar. Fördomar som man inte vill ha men av någon anledning ligger dom där ändå.
Jag anser mig själv att vara öppen och inte ha en massa fördomar men lik förbannat kommer där en och annan upploppandes. Jag tycker inte alls om det. Men finns det verkligen någon som inte har några fördomar alls. Jag har faktiskt svårt att tro det. Det är många som säger att dom inte har fördomar, bla jag då, men jag har svårt att tro att det är så. Och inte enbart för att jag själv anser mig fördomsfri men ändå har dom.
Vilka är dom typiska fördomarna då?
För egen del har jag en tendens att känna på mig eller se att folk är homosexuella Det är kanske inte fördomar så men en del av känslan jag har är nog grundad på lite fördomar. Jag kände på mig att både brorsan och min svåger var homosexuella innan dom ens kommit ut. Men jag tror kanske ändå inte att det var fördomar utan jag får bara en känsla. Men varför kommer känslan? Åh detta kan jag nog älta runt.
En typisk fördom jag har och kan skämmas över är nog att alla blonderade bruttor med stora tuttar inte har mycket mellan pannbenet. Vet inte om det är för att man funderar över om det inte finns bättre sätt att hävda sig på än att förstora tuttarna till oproportionell storlek och göra läppar som ser ut som om dom gått en boxningmatch. Men så är ju inte fallet. Men det är lätt att dra alla över samma kam. Fult men sant.

Vad har ni för fördomar?

2 kommentarer:

Mother, Married & Twenty sa...

Jag håller med om det där sista med blondinerna. Sen har jag fördomar mot unga föräldrar, fastän jag räknas som en själv. Jag har fördomar mot invandrare som väljer att bo i ghetton istället för att integrera sig med resten av samhället och så har jag fördomar mot killar som går bygg eller fordon på gymnasiet.

Annica sa...

Intressant. Tänker på det där själv ibland. Vill verkligen vara fördomsfri och open minded, men ibland så hinner fördomstanken sväva in innan den mera strukturerade fördomsfria politiskt korrekta dito har hunnit fram.

Men, det måste ju ändå vara någon slags snabb analytiskt slutledning som leder fram till fördom. Ex. hur många smarta platinablonda storbystade kvinnor med jätteläppar har jag mött? Känner jag till? Och hur många lite mindre begåvade känner jag till. Då är det nog lätt att fläktas av en fördom innan man hinner tänka tanken ut. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails