2009/12/03

Mollys tandläkarbesök

Gud vilken duktig tjej jag har.
Molly har varit hos tandläkaren idag och det gick så bra. Vi hade pratat om det igår och hon ville sitta själv i stolen.
-Mamma jag är ju en stor tjej nu.
Ja det är klart du är hjärtat men man måste ju fråga. Vill göra allt för att hon ska känna sig trygg hos tandläkaren så det inte blir som för en annan som avskyr att gå till tandläkaren även om det går bättre nu. Men jag tror faktiskt inte det kommer att bli ett problem för henne som tur är.
En förväntansfull Molly som väntar på att tannamagaren ska dyka upp.
Och så stod han där i dörren med fingrarna i öronen och gjorde en grimas åt henne. Hon log lite snett åt honom och tittade på mig. Hon är nog lika svårflörtad när man sitter i stolen som jag är. Tror hon var väldigt koncentrerad på vad som skulle göras. Men hon kommer berätta det för Rickard ikväll att tandläkaren gjorde så iaf.
Tannamagaren tittade runt på tänderna lite. Berättade att hon har lite ont på ena sidan och han sa att det kunde vara 6-årständerna som var på väg. Han berömde hennes fina tänder och Molly såg nöjd ut.
Spotta och skölj.
-Mamma jag fick ta ner benet lite för annars hade jag inte nått fram.
Berit putsar lite.
Dom är otroligt bra med barn där uppe. Berit berättade hela tiden och visade instrumenten hon använde. Molly tyckte inte om tandkrämen som användes så då putsade hon utan. Jag hade absolut inte velat ha dom på något annat ställe än där. Och även som för en annan då så känner jag mig lugnare och lugnare för varje gång jag kommer upp. Första gången bölade jag bara av undersökningen. Sista gången klarade jag tom en lagning utan en tår. Stolt, stolt, stolt:-). Och jag har nog gått där 12-13 år så visst bättrar det sig.
Lilly satt på en stol och var så nyfiken. Hon tittade runt alla saker för att få en glimt av vad dom gjorde med syrran. Sa till henne att hon kunde gå fram mer så hon kunde se men se det vill hon inte alls. Hon satt bra där hon satt. Vet inte om det var på säkert avstånd då kanske;-).
Nästa år är det även hennes tur att börja. Hoppas verkligen det går lika bra för henne som det gör för Molly. Men Molly har alltid varit tålig. Hon har inte knystat på någon av alla sprutor hon fått genom åren. Hon har tagit blodprov i fingret och bara studerat vad dom gjort. Lilly har protesterat över alla sina sprutor. Går kanske inte att jämföra på det viset men jag tror ändå att Molly är tåligare.
Färdigt.
-Mamma varför måste man ha en sådan haklapp på sig frågade hon sen när vi körde hem.
-Det är ju bara så att inte tandläkare spiller på kläderna.
-Jaha det är ju bra så man inte blir smutsig.
Hon var så stolt när vi körde hem. Hon fick ett litet armband av Berit för att hon varit så duktig och det visade hon för dom som var intresserade.
♥Stolt mamma♥

1 kommentar:

Viktkamp sa...

vilken duktig tjej =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails