2009/12/10

Insamlingar

Hängde ett kuvert på Lillys dagis igår.
Läste brevet idag.
Då var det dags för insamling till fröknarna inför julavslutningen. Lägg 30 kr OM du vill vara med och ge något.
Jag är faktiskt lite emot dessa insamlingar. Blir redan här indelning på barnen. Det är faktiskt så att alla har FAKTISKT INTE ens 30 kr att undvara. Och har man inte 30 kr att undvara så blir det kanske ännu mer ansträngt när man får insamling på barn 2 och 3 också. Det går faktiskt inte att sticka under stolen med att det är fruktansvärt mycket utgifter privat en månad som detta. Nu är det inga problem för oss att lägga 30 kr men det finns dom som kanske inte kan. Och att sedan ge fröknarna en blomma eller dyl, troligtvis med ett kort på alla barn som har lagt är så fel. Skylta lite extra med att "titta vi har lagt och uppskattar fröknarnas jobb". Nej usch säger jag bara.
Jag vet inte om jag är ganska själv om det tankesättet.

Det finns så mycket annat mans kulle kunna göra som inte kostar något.
Låt barnen rita något och gör ett collage av alla teckningar och skriv ett litet gulligt brev. Detta kan dessutom hänga på dagis så att alla kan se och läsa.

Jag är inte sniken eller snål på något vis men personalen gör faktiskt bara sitt jobb. Och på tjejernas dagis är det kanonfin personal. Jag vet att det är lättare att arbeta när man får uppskattning men som jag sa så kan man visa det på annat vis än med insamlingar.

Vad anser ni om insamlingar på dagis/skola?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails