2009/12/16

Diagnos är ställd..

Vaknade 3 minuter i 8 i morse. Konstigt att jag vaknade så tidigt med tanke på att jag har hostat nästan hela natten. Behöver jag säga att jag är ganska trött.
Ringde iaf till vc direkt. Och tro det eller ej så fick jag tid med en gång.
Du vet att det är i stan du måste träffa läkaren sa sköterskan jag pratade med. Hon lät som om hon skämdes att behöva säga det. Skulle politikerna hört. Men så är det väl alltid att det är fotfolket som får bära hundhuvudet.
Försökt få tag på någon som kunde ta tjejerna den stunden men det slutade med att dom fick följa med. Men dom var duktiga och väldigt nyfikna när dr tittade i öronen, i halsen och lyssnade på mina lungor. Det blev sedan ännu mer spännande när dom skulle sticka mig i fingret.
Molly tittade på mig när jag satt och väntade på att bli stucken.
-Mamma du får ett plåster sen.
Så snällt av henne att trösta mig:-).

Doktorna dom blev iaf att jag har en akut bronkit. Och jag fick antibiotika eftersom min hosta hela tiden hade tilltagit. Sen rekommenderade hon mig även att ta ett par dagar hemma från jobbet. Så här har jag gått och trott att jag varit duktig som pallrat mig iväg till jobbet när det i själva verket kanske hade hjälpt att ta det lugnt några dagar. Det är lätt att vara efterklok när man sitter med faciet i handen. Men jag har iaf lyssnat på henne och kommer att vara hemma torsdag och fredag. Så får jag hoppas att blir bättre sedan.
Så när jag ändå var i stan körde jag ju naturligtvis in till apoteket också för att hämta min medicin.
Tyvärr fungerar inte e-recepten nu fick jag till svar. Kunde inte hjälp det men jag blev irriterad. Det innebär att jag kommer att få halka ner till andra hålan senare ikväll.
Inget jag är särskit intresserad av med tanke på hur mycket det snöar. Men jag har ju faktiskt inget val. Blää.
Men det var rätt roligt att se när man körde hem. I stan var det nästan ingen snö alls. Var ett tunt snöfall när vi körde. Ca 2 km innan vi var hemma och svängde av från stora vägen började det snöa mer. Och väl hemma låg det ett lager som täckte marken. Och nu snöar det på ganska bra.

Molly sprang över till grannen och har varit ute och lekt i snön.
-Mamma vi måste köpa en ny pulka. Alldeles i extas
Jag plockade fram hennes gamla som är hel och fin och det verkade hon vara nöjd med.
Vårt halvsågade äppelträd. Det är så fint nu med snö på det samtidigt som det fortfarande finns äpplen. Äpplena sitter fåglarna och äter av så vi får väl se hur länge dom är ätbara.

1 kommentar:

Mother, Married & Twenty sa...

Krya på dig! Bronkit låter inte kul.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails