2012/10/23

Ord 3: Frustrerad mamma

Det ska bli intressant att se hur jag ska lösa detta nu då. Det kan vara så att jag var lite förhastad och inte riktigt tänkte på konsekvensen av mitt handlade och inte riktigt på lösningen. Men nu är det gjort och jag får liksom stå mitt kast.

Jag har avskaffat mornar från och med nu. Ja ni förstå mitt dilemma nu när natten närmar sig. Hur löser jag början på morgondagen?

Jag försökte först säga upp mig. Som mamma på morgonen alltså men de förstod inte riktigt varför. De förstod inte heller riktigt varför jag varje morgon, efter minst 15 minuters konstant medlande att de inte ska bråka, plötsligt blir högröd i ansiktet samtidigt som jag utstöter konstiga ljud och börjar slita mitt hår.

-Mamma, varför är du alltid arg på oss?

Jag försöker lugna ner mig och försöker tala om att de första 15 minuterna när jag i lugn och ro med min lenaste stämma försökt att dela på dem inte alls var arg. Men efter de där 15 minuterna tar det liksom slut på mamma-medlings-stämman.

Det sjuka är att jag vet exakt vad som kommer att hända under de olika delarna på mornarna. Jag vet och jag försöker göra annorlunda men inte fasen hjälper det. För på något konstigt vis är det precis som om de dras till varandra för att kunna puckla på varandra. Pucklas det inte så är det väldigt effektivt att larma iväg en sko genom halva hallen så att den andra måste hämta den och den som sedan kommer med skon har nu även ett väldigt bra tillhygge. Eller kanske det kan vara så att det ska kivas om vem som ska öppna dörren så att vi kan komma ut efter att det har pucklats och kanske daskats med en eller kanske till och med två skor.

När vi väl kommer så långt som ut på trappen så ska det gärna bråkas lite vid bilen också och gärna högt så att de sovande grannarna inte blir så mycket sovande längre. Sedan återstår det bara att bälta fast sig och då ska naturligtvis väskorna puttas fram och tillbaka för tydligen måste vi ha en väldigt liten bil när två väskor inte får plats mellan dem. 

Mornar är kaos, mornar är bråk och mornar är ett ont måste. Så därför är de från och med idag avskaffade och jag har vetorätt på det. Jag återkommer i morgon och meddelar hur det gick.

vi

 

1 kommentar:

katarina sa...

*skrattar hjärtligt* helt underbart varför har inte detta gått igenom tidigare??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails