2012/10/31

En centimeter är en centimeter. Eller?

En centimeter, I------I, borde vara just en centimeter var man än är i världen. För oavsett vilken enhet man mäter med så återstår det ändå att en centimeter är en centimeter.

Om man översätter dessa centimeter till kläder så borde fortfarande en centimeter vara precis en centimeter lång. Och behöver man många centimetrar för att till exempel kunna göra en byxa så borde det enbart vara att ta antal centimetrar man behöver.

Det borde inte vara så svårt att få till. Centimeter x längden.
Men detta verkar vara en omöjlighet på barnkläder. En byxa i storlek 116 borde just vara en byxa i storlek 116 och därför passa min 114 centimeter långa tjej.

Men se det kan man inte lita på. Den ena byxa passar, nästa är precis för liten och nästa drunknar hon nästan i. Så det där med storlekar kan min inte lite på ett dugg. Hur svårt ska det kunna vara att ha en bestämd beninnerlängd? Storlekar i barnstorlekar har ju inte massa sådana där saker som Gällivarehäng eller nästan-visa-muffen skärning att ta hänsyn till.

Så vad är problemet? En centimeter är fortfarande en centimeter.

I------I

4 kommentarer:

Tant Skarp sa...

Fyndigt och väl illustrerat!
:-)

Nettan sa...

Tackar :-). / Nettan

katarina sa...

kanske för att alla som är 116cm långa inte är lika stora runt rumpa o midja?

Nettan sa...

Men då borde alla ändå varit i samma längd eftersom min lilla är skapt på sitt vis och ändå skiljer det på kläderna som hon har på sig. Ska det vara olika modeller får de meddela detta i så fall kan jag tycka. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails