2012/10/21

Jag dammade av sidorna och började läsa…

Åh, herregud hjälp mig. Jag har så ont i min mage av skrattkramper och jag kan inte sluta.

2012-10-21 13.38.39

Anledningen till mitt missöde är att jag öppnade denna lilla goding som legat och samlat damm i många år. Jag läser, ler, skrattar och förfäras över hur jag var. Första “inlägget” att läsa lyder såhär:

“910331 Söndag
Hej Vännen
Jag köpte dig idag. Jag har länge velat ha en sådan här fin dagbok som du är. Jag lovar och svär att du ska få veta alla mina hemligheter. Jag lovar också att jag aldrig ska ljuga för dig. Du ska redan nu få veta en hemlighet som inte någon annan än mina kompisar vet. Jag röker. Det är kanske inte sådana hemligheter du vill veta, men jag skriver det i alla fall. Jag lyckades hålla uppe ett tag, men sedan var det en kompis som bjöd mig på en cigarret. Jag blev åter igen röksugen och köpte egna cigarreter. Så nu är jag i den onda cirklen igen. Jag ångrar att jag inte sa nej när han frågade om jag ville ha. Vill du veta en sak till. Men detta hände i somras. Just nu hade jag kunnat ha en baby, för i somras låg jag med en killa utan skydd. Min mens uteblev i två månader och jag var bombsäker att jag var på smällen. Jag vågade inte gå och testa mig. Men jag fick måntan sen. OM jag hade varit på smällen hade jag inte gjort abort. Jag tycker att det är fel helt enkelt. Kära du jag måste sluta nu. Lova att du håller hemligheterna. Jag litar på dig.

Kram din vän
Jeanette”

Sedan börjar jag mala på om diverse killar i en massa “inlägg”.

“910404 Torsdag
Kära Vännen!
…… Men på måndag och tisdag tänker jag ändå vara sjuk, för vi ska ha läkarundersökning. Jag tänker inte stå naken framför en gammal gubbe som glor ögonen ur sig. Jag får väll köra med det gamla vanliga när jag är “sjuk”. –Oh, mamma jag har sånnnn huvudvärk också fryser jag. ……”

Herregud, jag var minsann lite manipulativ när jag var en liten spoling. Och fast jag inte ville ha en gammal gubbe som glodde på mig träffade jag ändå kära maken senare det året och han var ju sju år äldre ;-).

Jag är så naiv och blåögd i det jag skriver och den där mognaden jag trodde mig ha då är jag väldigt tveksam till nu när jag läser.

“… Han sa att jag hade goa pattar och att jag var härlig att ligga med. Men sådant säger man inte utan att mena det. Eller?”

Åh, du arma lilla flicka vad du är mycket klokare nu. Jag skulle väl tro att det är sådant som vi tjejer levde för i den åldern. Att få den uppmärksamheten och när vi får det är det naturligtvis bara av välmening. Nja, pojkar i den åldern, 14-15, har bara en sak i huvudet och det är att få komma in. Och vi tjejer lät det ske.

Jag hade kunnat bjuda på hur mycket som helst men jag tror jag putsar ut det när jag tycker det passar. Men jag sitter här fortfarande med mitt fåniga leende och funderar på om jag verkligen har skrivit de där sakerna.

Och sedan träffade jag kära maken och har svart på vitt om hur det gick till. Men som sagt, en annan historia. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails